Valiler Kararnamesi

Valiler Kararnamesi

KIRIKKALE (AA) - Resmi Gazete'deki atama kararlarının ardından Kırıkkale Valiliğine atanan Mehmet İlker Haktankaçmaz, görevine başladı.Vali Haktankaçmaz,...

KIRIKKALE (AA) - Resmi Gazete'deki atama kararlarının ardından Kırıkkale Valiliğine atanan Mehmet İlker Haktankaçmaz, görevine başladı.

Vali Haktankaçmaz, valilik girişinde kendisini karşılayan vali yardımcıları ve il müdürleriyle tek tek tokalaştı.

Bugün itibariyle "bismillah" diyerek göreve başladığını belirten Haktankaçmaz, kutsal bir görevi devraldıklarını ve bu kutsal göreve layık görülmesinin kendisi için onur meselesi olduğunu söyledi.

Haktankaçmaz, görevinin sorumluluk getiren bir iş olduğunu ifade ederek, "Rabbimden duam, yüz akıyla buradaki görevimizi yapabilmemiz, bize güvenip bu görevi layık görenleri mahcup etmememiz. Kırıkkale, Türkiye’nin kalbinde olan bir il. Kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayan yolların adeta kilit noktası. Memleketini, milletini seven insanların diyarı. Bu memlekette görev yapmak ayrıca bir şans olarak değerlendiriyorum. Bizim de görevimiz, bize emanet edilen bu bayrağı, bir adım daha ileriye taşımak." diye konuştu.

Kırıkkale'nin huzurlu ve güvenli bir il olduğunu aktaran Haktankaçmaz, "Bu güveni ve huzuru bölmeye kasteden, devletin bütünlüğüne kastedenlere fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin içinden geçmekte olan durumu gözden geçirerek bizlerde en güzel çalışmaların yapılması için çalışacağız." dedi.

1973 Şanlıurfa doğumlu olan ve çeşitli ilçelerde kaymakamlık ve Sivas'ta vali yardımcılığı görevlerinde bulunan Vali Haktankaçmaz, son olarak İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Dairesi Başkanı olarak görev yapıyordu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler