Vali Gül, okul aile birliği toplantısına katıldı

Vali Gül, okul aile birliği toplantısına katıldı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Kılıçarslan İlkokulu'nda okul aile birliği toplantısına katıldı.Gül, ilk olarak okulu gezerek okul müdürü Ahmet...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Kılıçarslan İlkokulu'nda okul aile birliği toplantısına katıldı.

Gül, ilk olarak okulu gezerek okul müdürü Ahmet Aslanbüken'den ve öğretmenlerden bilgi aldı.

Toplantıya geçen Gül, burada yaptığı konuşmada, okulun ideal bir okul olduğunu söyledi.

Gül, öğretmenlerin taleplerini de not aldıklarını aktararak, "Burada programa katılmamızın asıl amacı velilerimizi dinlemek, varsa önerilerini dinlemek. Eğitim öğretimde hepiniz öğrencilerinizin başarılı olmasını istiyorsunuz ama okulda ve öğretmenlerin elinde bir sihirli değnek yok, velinin çocuğuna sahip çıkması lazım, çocuğun kendi sorumluluğunu bilmesi lazım ve öğretmenin bu çocuğa sahip çıkması lazım. İdarecilerin de bu üçlüyü takip etmesi gerekiyor." diye konuştu.

Fırsat ve şans verildiğinde her çocuğun başarılı olacağını vurgulayan Gül, "Başarıyı da sırf akademik olarak değerlendirmemek gerek. Önemli olan çocuğunuzun mutlu, büyüdüğünde de vatana, milletine bağlı bir evlat olması. Çocuklarınızın kitap okuması için velilere çok büyük görev düşüyor. Siz televizyon seyrederken dizilere bakarken çocuğunuzun yan odada kitap okuma ihtimali yok. Anne ve babanın çocuğa örnek olması lazım." ifadelerini kullandı.

Vali Gül'e toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da eşlik etti


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :