Vakıfların kira indirimi

Vakıfların kira indirimi

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Vakıflar Genel Müdürlüğünün kira bedellerinde indirime gitmesinin esnafı...

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Vakıflar Genel Müdürlüğünün kira bedellerinde indirime gitmesinin esnafı sevindirdiğini belirtti.

Köksal, yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkarın zor durumda olduğunu, bu nedenle Vakıflar Bölge Müdürlüğünün duyarlılık göstererek genel müdürlüğün talimatları üzerine bu sene kiracılarına yapmış olduğu yüzde 5’lik artışı geri çektiğini bildirdi.

Esnafa yönelik yapılan bu örnek davranıştan mutlu olduklarını aktaran Köksal, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da yaşanan FETÖ darbe girişimi ve dünyanın içinde bulunduğu durum esnafımızı da etkilemiştir. Kamuda kiracı olan esnafların kiralarının aşağı çekilmesi, artış yaşanmaması için devlet yetkililerinden destek istemiştik. Bu konuda duyarlılık gösteren Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğümüz bu sene kira artışlarında yüzde 5'lik artışı geri çekmiştir. Yapılan bu uygulama kiracı esnafımızı da sevindirmiş ve katkı sağlamıştır. Esnaflarımızın zor günün de yardımcı olan Hükumetimiz, bakanlarımıza, milletvekillerimize, Vakfılar Genel Müdürlüğü ve Sivas Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz."

Köksal, Vakıflar Genel Müdürlüğünün yüzde 5'lik kira indiriminin diğer kurumlara da örnek olmasını ve aynı duyarlılığı göstermesini temenni etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler