Vakıf Katılım, İzmir şubesini açtı

Vakıf Katılım, İzmir şubesini açtı

Katılım bankacılığında referans kurum olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Vakıf Katılım, İzmir'deki ilk şubesini açtı- Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş: - "Temel prensibimiz her ilde topladığımız kaynakları o ilde kullanma yönünde. Bizim İzmir’e katk

İZMİR (AA) - Katılım bankacılığında referans kurum olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Vakıf Katılım'ın, İzmir'deki ilk, Türkiye genelinde ise 34'üncü şubesi, törenle hizmete açıldı.

Konak ilçesi Fevzipaşa Bulvarı'ndaki şubenin açılışına katılan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bankanın ortaklık yapısı hakkında bilgi verdi, hisselerinin yüzde 100'ünün Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olduğunu, sanıldığı gibi VakıfBank ile organik bir bağlarının olmadığını söyledi.

İzmir'in kendileri için önemli bir şehir olduğunu aktaran Göktaş, "Temel prensibimiz her ilde topladığımız kaynakları o ilde kullanma yönünde. Bizim İzmir’e katkımızın İzmir’in bize katkısı ile paralel olacağını umuyorum. Topladığımız fonları İzmir’de değerlendireceğiz. İzmir, daha fazla şube açılabilecek potansiyele sahip. Zaman içinde biz de mutlaka açacağız." dedi.

Katılım bankasının açıldığı kentlerde müşterilerden yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Göktaş, "Müşteri tarafından baktığımızda kamu katılım bankasına katılmak isteyen müşterilerimizin teveccühü ile de karşı karşıya kalıyoruz. Geçmişte katılım bankası ile çalışma alışkanlığı olan müşterilerin kamu katılım bankası deneyimi yaşamak istediğini görüyoruz. Burada en önemlisi. Bir kamu bankası katılım deneyimine İzmir’e getirmiş olduk. Müşterilerin bu yönde çok büyük bir teveccühü var." diye konuştu.

Ana hedeflerinin KOBİ'lere yönelmek olduğunu vurgulayan Göktaş, şunları kaydetti:

"Hükümetimizin orta vade planda önceliklendirdiği sektörler var. İç işleyişimizde önceliklerimiz bu kapsamda yapıyoruz. Önemli bir hedefimizde bireysel tarafta da mevcut katılım bankacılığın ürünlerininde sayısını artırmaya yönelik. Bireysel katılım bankacılığın yanında kar zarar projelerine de ciddi anlamda yer vermek istiyoruz. Bu yönde ciddi çalışmalarımız var. Bu yılın sonunda da en az 30 şube daha açmak hedefimiz. Hedefimiz katılım bankacılık sektöründe lider olmak."

Türkiye'nin küresel bir finans merkezi olmadan önce "İslami finans merkezi" olması gerektiğini savunan İkram Göktaş, "Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkeden bahsediyoruz ama İslami prensiplere göre hizmet alan müşteri oranı yüzde 5. Biz tüm dünyada baktığınız zaman katılım bankacılığında oransal olarak ilk sıralarda bile değiliz. Dünya genelinde diğer bankaların katılım bankacılığı oranlarını da dikkate aldığımız zaman Türkiye’de ciddi bir potansiyelin bizi beklediği gözüküyor."

Vakıf Katılım İzmir Şubesi'nin açılış törenine Başbakanlık İzmir Vakıflar Bölge Müdür Vekili Fethi Koç ile Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Ercüment Özbek ve İlhan Albayrak da katıldı.

Açılışa katılanlara Vakıf Katılım’ın uzman danışmanlarından faizsiz bankacılık konusunda bilgi aldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :