Uzmanlardan Uyarı: Güneş Gözlükleri Seçiminde Göz Sağlığına Dikkat!

Uzmanlardan Uyarı: Güneş Gözlükleri Seçiminde Göz Sağlığına Dikkat!

Güneş gözlüklerinin sadece moda aksesuarı olarak değil, aynı zamanda göz sağlığını korumak için önemli bir araç olduğunu vurgulayan uzmanlar, güneş gözlüğü seçiminde dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Acıbadem Kent Hastanesi Göz Hastalıkları uzmanı Dr. Hülya Deveci, güneşin zararlı UV (ultraviyole) ışınlarına maruz kalmanın katarakt ve retina hasarına neden olabileceğini açıkladı.

Dr. Deveci, UV ışınlarına karşı koruma sağlayan güneş gözlüklerinin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor. Bu gözlüklerin UV blok özelliğine sahip olması önemli bir kriterdir. Genellikle güneş gözlüklerinin sap kısımlarında UV blok özelliği taşıdığı ibaresinin bulunduğunu ifade eden Dr. Deveci, göz sağlığı için minimum UV400 korumalı güneş gözlüklerinin kullanılmasını öneriyor.

Hangi Cam Rengini Tercih Etmelisiniz?

Güneş gözlüğü alırken cam renginin de önemli olduğunu belirten uzmanlar, farklı renklerin farklı kullanım alanlarına uygun olduğunu ifade ediyorlar.

  • Yeşil Cam Rengi: Açık hava sporları ve günlük kullanım için uygundur, kontrastı artırır ve gözleri kamaşmadan korur.

  • Gri Cam Rengi: Su üzerindeki parlamayı azaltır, bulutlu ve güneşli havalarda göz yorgunluğunu önler, balıkçılık ve araba kullanımı için idealdir.

  • Mavi veya Mor Cam Rengi: Renk algısını artırır, sisli havalarda iyi görüş sağlar.

  • Kırmızı veya Pembe Cam Rengi: Derinlik algısını artırır, kayak gibi spor aktivitelerinde kullanışlıdır.

  • Sarı, Turuncu veya Altın Cam Rengi: Orta-az ışık seviyelerinde iyi görüş sağlar, iç ve dış mekan sporları için uygundur.

  • Amber veya Kahverengi Cam Rengi: Uzaktaki objeleri net görme için idealdir, yeşil manzaraları veya mavi gökyüzünü daha kontrastlı hale getirir.

Polarize ve aynalı camların da belirli koşullarda kullanımının uygun olduğunu belirten uzmanlar, güneş gözlüğü seçiminde göz sağlığını korumak için dikkatli olunması gerektiğini vurguluyorlar.

Göz sağlığınızı korumak ve konforlu bir görüş deneyimi yaşamak için güneş gözlüğü seçiminde uzman tavsiyelerini dikkate almayı unutmayın.

Uzmanlardan Uyarı: Güneş Gözlükleri Seçiminde Göz Sağlığına Dikkat!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.