Uzman doktordan ‘üçlü salgın’ uyarısı: Grip, COVID-19, RSV

Uzman doktordan ‘üçlü salgın’ uyarısı: Grip, COVID-19, RSV

Saygı Hastanesi'nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kürşat Uzun, grip, COVID-19 ve RSV'nin toplumda aynı anda önemli ölçüde arttığı üçlü salgın hakkında uyarılarda bulundu.

Saygı Hastanesi'nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kürşat Uzun, grip, COVID-19 ve RSV vakalarının toplumda aynı anda önemli ölçüde arttığı üçlü salgın hakkında bilgilendirme yaptı. Üçlü salgının, özellikle yaşlılar ve riskli gruplar için ciddi sağlık riskleri taşıdığını vurgulayan Uzun, hastalığın yayılmasını önlemek ve ciddi sonuçları engellemek için önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Uzun, viral enfeksiyonların genellikle üst veya alt solunum yollarını etkilediğini ve bu virüslerin çoğunun benzer semptomlara yol açabileceğini açıkladı. Grip, COVID-19 ve RSV'nin belirtilerinin benzer olduğunu belirten Uzun, bu nedenle hastalıkların doğru tanısının önemine dikkat çekti. Üçlü salgının, aile hekimlikleri, hastaneler ve acil servislerde aşırı başvurulara neden olduğunu ve özellikle riskli gruplarda ölümcül olabileceğini vurguladı.

Uzun, üçlü salgından en az hasarla kurtulmanın, halk sağlığı önlemlerine sıkıca uymak ve aşılanmanın önemli olduğunu belirtti. Kalabalık yerlerde maske takma, hasta kişilerle temastan kaçınma, hijyen kurallarına dikkat etme ve riskli grupların aşılanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, viral enfeksiyonların havaların ısınmasıyla azalacağını ve açık hava aktivitelerinin artmasıyla birlikte riskin azalacağını belirtti.

Sonuç olarak, Prof. Dr. Uzun, toplumun üçlü salgına karşı hazırlıklı olması ve koruyucu önlemleri almaya devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, bu virüslerin yayılmasını önlemenin ve ciddi sonuçları engellemenin mümkün olduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.