Üzerine yıldırım düşen çocuk toprağa verildi

Üzerine yıldırım düşen çocuk toprağa verildi

Saman balyalarını yağıştan zarar görmemesi için örttüğü sırada üzerine yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybeden kız çocuğu toprağa verildi - Baba Yılmaz: " Keşke samanlarımın hepsi yansaydı da kızım hayatta kalsaydı"

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde üzerine yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybeden Kübra Yılmaz (13) için cenaze töreni düzenlendi.

Babaeski Devlet Hastanesi morgundan alınan Yılmaz'ın cenazesi, Hazinedar köyü camisine getirildi.

Cenaze töreninde Kübra'nın annesi Gülbahar Yılmaz ve babası Fethi Yılmaz yakınlarının yardımı ile güçlükle ayakta durmaya çalıştı.

Babaeski Müftüsü Mehmet Şimşekoğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Yılmaz, köy mezarlığında toprağa verildi.

Baba Yılmaz cenaze töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kızını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Balyaları kurtarmaya çalıştıkları sırada yıldırım düştüğünü anımsatan Yılmaz, yıldırımın düşmesiyle birlikte kızının da yere düştüğünü belirtti.

Çok acı bir olay olduğunu belirten Yılmaz, "Biz eşimle yağmur başlamadan önce hayvanlarımız için aldığımız saman balyaların ıslanmaması için naylon branda ile sarmaya çalışıyorduk. Hatta ben 'kızım sen içeri gir yorulma biz şimdi geleceğiz hem bize kahve yaparsın' diye takılmıştım. Bir anda üçümüzün arasına yıldırım düştü ne olduğunu anlayamadık. Keşke samanlarımın hepsi yansaydı da kızım hayatta kalsaydı." diye konuştu.

Cenaze törenine, Kaymakam Tarkan Keskin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Gümüşoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Kahraman Tokat ile yakınları ve sınıf arkadaşları katıldı.

Yılmaz, dün Hazinedar köyünde Kübra Yılmaz, annesi Gülbahar Yılmaz ve babası Fethi Yılmaz ile birlikte evinin bahçesinde bulunan saman balyalarını, aniden başlayan sağanaktan zarar görmemesi için örttüğü sırada üzerine yıldırım düşmüş, olay yerinde hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :