Uzaydan görülebilen Atatürk portresi 41 yıl sonra yenilendi

Uzaydan görülebilen Atatürk portresi 41 yıl sonra yenilendi

Cumhuriyetin 100. yılında, Erzincan'ın Keşiş Dağı'nda bulunan dev Atatürk portresi, 41 yıl sonra 3 bin askerin katkılarıyla yenilendi.

Erzincan’da 3 bin askerle 41 yıl önce Keşiş Dağları’nda yapılan dev Atatürk portresi, Cumhuriyetin 100. yılına özel bir projenin parçası olarak yeniden hayat buldu. Dünyanın sıra dışı 100 projesi arasında yer alan ve uzaydan bile görülebilen bu büyüleyici portre, 1982 yılında o dönemde askerlik hizmetini Erzincan'da yapan ressam Mustafa Aydemir tarafından orijinal olarak oluşturulmuştu.

Cumhuriyetin 100. yılına denk gelen bu özel dönemde, aynı ressamın valiliğin destekleriyle bir ekip tarafından inşa edilen portre, toplamda 4 bin ton beton kullanılarak gerçekleştirildi. Portrenin açılışı Erzincan Valiliği ve 3. Ordu Komutanlığı işbirliği ile 59. Topçu Tugayı tören alanında coşkuyla gerçekleşti.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, açılış sırasında yaptığı konuşmada, "Yenilenen ve dünyanın en büyük portresi olan Atamızın bu portresi, Cumhuriyetimizin temsilcisi ve kurucusu olarak büyük bir değeri simgeliyor" dedi. Ayrıca, açılış programına Erzincan milletvekilleri, Rektör Prof. Dr. Akın Levent, il protokolü ve gururla topluluklarının katıldığı bu anlamlı etkinlik, Erzincan'da Cumhuriyetin büyük değerlerine olan saygının bir yansıması olarak tarihe geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.