Uzak Doğu'nun "helal lezzetleri" İstanbul'da damakları tatlandırıyor

Uzak Doğu'nun "helal lezzetleri" İstanbul'da damakları tatlandırıyor

Dünya genelinde 107 şubesi bulanan Malezya merkezli bir restoran zinciri, İstanbul'da açtığı şubesi ile başta Malezya olmak üzere Uzak Doğu mutfağındaki çeşitli lezzetleri müşterilerine sunuyor - Fatih'te 4 katlı bir binada bütün yemekleri Malezyalı kadın

İSTANBUL (AA) - KENAN IRTAK - Dünya genelinde 107 şubesi bulanan Malezya merkezli bir restoran zinciri, İstanbul'da açtığı şubesi ile başta Malezya olmak üzere Uzak Doğu mutfağındaki çeşitli lezzetlerle müşterilerinin damağını tatlandırıyor.

Almanya, Fransa, İngiltere, Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan gibi birçok ülkede şubesi olan "Nur Muhammed Restoran", İstanbul'daki şubesi ile 4 yıldır hizmet veriyor.

Fatih'te 4 katlı bir binada müşterilerini ağırlayan restoranda Malezya mutfağının geleneksel yemeklerinin yanı sıra Endonezya, Tayland ve Filipin yemeklerini de bulmak mümkün.

Uzak Doğu'nun keskin kokulu ve acılı baharatlarını yemeklerinde sık kullanan restoranın menüsünde balıktan tavuğa, kırmızı etten sebzeye kadar birçok yemek çeşidi lezzet düşkünlerinin beğenisine sunuluyor.

Hindistan cevizi sütü ve yumurtanın neredeyse tüm yemeklerde kullanıldığı Malay mutfağının Türkiye'de en sevilen yemekleri arasında Malezya'dan getirilen kurutulmuş hamsi ile yapılan pilav ve pizza yer alıyor.

Restoranda, bütün yemekler Malezyalı kadın aşçılar tarafından pişiriliyor.

- "Türkiye ve İstanbul'u çok sevdiğimiz için burada şube açtık"

Restoranın İstanbul Şubesi Müdürü Nik Izham, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada aralarında İstanbul'un da olduğu birçok kentte 107 şubelerinin bulunduğunu söyledi.

Türkiye ve İstanbul'u çok sevdikleri için burada bir şube açtıklarını belirten Izham, "İslam tarihi ve Osmanlı İmparatorluğu gibi zengin bir tarihe sahip Türkiye'de bir şube açmak ve Malezya mutfağının lezzetlerini Türkiye ile tanıştırmak istedik. Yaklaşık 4 yıldır buradayız. İşlerimiz daha da iyiye gidiyor." diye konuştu.

Izham, müşterilerinin ağırlıklı olarak İstanbul'da yaşayanlar ile iş ve turizm amacıyla kente gelen Malezyalılar ve Uzak Doğu Asyalılar ile diğer turistlerden oluştuğunu anlattı.

"Geçici" ve "kalıcı" olmak üzere personel çalıştırdıklarını aktaran Izham, yemeklerin kadın şefler ve onlara yardımcı olan kız öğrenciler tarafından pişirildiğini kaydetti.

Müşterilerine sundukları yemekler hakkında bilgi veren Izham, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yemeklerimiz çok lezzetli. 10-15 civarında Malezya mutfağına has yemeğimiz var. Bunun yanı sıra Tayland, Endonezya gibi ülkelere ait yemekler ile aslı İtalyan olan pizzalar da yapıyoruz. Türkiye mutfağına ait yemeklerimiz de var. Poğaça ve baklava var. Köfte yapıyoruz. Fiyatlarımız uygun. 1 liradan 60 liraya kadar yemeklerimiz var. Ortalama 10-20 lira arası fiyatlarımız var."

Izham, bazı baharatları burada bulamadıkları için Malezya'dan getirdiklerini, diğer gıda malzemelerini ise İstanbul'da temin ettiklerini dile getirdi.

Aldıkları malzemenin ve pişirdikleri yemeklerin helal olması konusunda azami çaba sarf ettiklerini vurgulayan Izham, "Bütün yemeklerimiz helal. Bu konuda çok dikkatliyiz. Sadece yemeklerimizde değil, yemeği pişirenler konusunda da dikkatliyiz. Lokantamıza giren tüm malzemelerin helal olmasına dikkat ediyoruz. Bu bizim için çok önemli." ifadelerini kullandı.

- "Kendimizi Türkiye'nin bir parçası kabul ediyoruz"

Hakkında her gün daha çok şey öğrendikleri Türkiye'yi çok sevdiklerini, kendilerini ülkenin bir parçası kabul ettiklerini belirten Izham, başta Ankara olmak üzere diğer büyük şehirlerde de en az bir şube açmak istediklerini kaydetti.

Türk mutfağı ile Malezya mutfağını karşılaştıran Izham, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Yemeklerimiz biraz farklı. Biz daha çok baharat, daha çok sarımsak, soğan kullanıyoruz. Yemeklerimiz oldukça acı. Restoranımızda Hindistan cevizi sütü ile pişirilmiş yemeklerimiz var. Malezya'dan hamsisini getirdiğimiz hamsili pilav ve hamsili yemeklerimiz var. Malezya usulü pişirilmiş kuzu paça var. Değişik stillerde pişirdiğimiz balık türleri var. Çupra ve levrek tercih ediyoruz. Karides yemekleri var. Deniz ürünlerini karıştırarak hazırladığımız karides ve kalamar karışımı 'Tom yam' isimli yemeğimiz var. Malezya tarzı pişirilmiş makarnalarımız var.

Türk mutfağında bu kadar keskin acı kullanılmıyor. Türk mutfağını çok seviyoruz. Mangal yemekleri ile Osmanlı yemeklerini çok seviyoruz. Bizim yemekleri seven çok sayıda Türk müşterimiz var. Günlük gelen veya haftada bir ailesiyle gelen müşterilerimiz var."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :