Uysal, Güngören, Bağcılar ve Arnavutköy'de

Uysal, Güngören, Bağcılar ve Arnavutköy'de

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Güngören, Bağcılar ve Arnavutköy'de yatırım, inceleme ve istişare toplantıları yaptı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Güngören, Bağcılar ve Arnavutköy belediyelerini ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, yatırım, inceleme ve istişare toplantılarını sürdüren Uysal, Güngören, Bağcılar ve Arnavutköy'de toplantı yaptı.

Güngören Belediyesi'nde Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman tarafından karşılanan Uysal, toplantı öncesi belediye çalışanlarıyla sohbet etti. Yatırımların konuşulduğu toplantıda Uysal, kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam etmenin önemini anlattı.

Güngören Meydanı ve yeraltı otopark düzenlemesine dikkati çeken Uysal, Aliya İzzetbegoviç Parkı, zemin altı otopark düzenlemesi ile Şehit Özcan Canik Parkı ve Açık Spor Tesisleri'nin bir an önce bitirilip hizmete alınması gerektiğini vurguladı.

Belediye Hizmet Binası, Gençlik Merkezi, Moda Merkezi İyileştirme Projesi'ne de değinen Uysal, "Az laf çok iş yapacağız. İlçe yatırım, inceleme ve istişare toplantılarını daha da sıklaştırarak büyükşehir ve ilçe belediyelerinin koordine çalışmalarını hızlandıracağız." ifadelerini kullandı.

- Bağcılar

Uysal'un ikinci durağı Bağcılar oldu. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı tarafından belediye binası önünde karşılanan Uysal, burada vatandaşlarla ve belediye çalışanlarıyla sohbet etti.

Büyükşehir bürokratlarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Uysal, şunları kaydetti:

"Elimizdeki imkanları maksimum verim alabilmek için kullanacağız. İlçe belediyemize büyükşehir olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyemizden arkadaşlarımız bundan böyle düzenli olarak projeleri takip edecek ve koordineli bir şekilde yatırımların gerçekleştirilmesini sağlayacaklar. Devam eden ve planlanan tüm yatırımların ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Bağcılar Belediyesi'nin yeni hizmet binası projesinin de konuşulduğu toplantıda Uysal, Engelliler Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi projesinin öncelikli bitirilmesi gereken projeleri arasında olduğunu aktardı.

Yeşil alan ve parkların sayısının artırılmasının önemine değinen Uysal, Trafik Eğitim Pisti Merkezi ile Göztepe ve Çiftlik meydan düzenlemeleri projelerinin kısa zamanda tamamlanarak hizmete alınacağını anlattı.

- Arnavutköy

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, Arnavutköy Belediyesi ziyaretinde Başkan Ahmet Haşim Baltacı tarafından karşılandı.

Burada toplantıda, üçüncü havalimanının Arnavutköy'e yapılacak olması ile bölgenin daha da canlanacağının altını çizen Uysal, "Yeni havalimanımıza kısmetse yakında kavuşacağız. Dünyanın gözü bu havalimanında. Bu hem İstanbul için hem de ilçemiz için büyük bir değerdir." ifadelerini kullandı.

Arnavutköy'e İETT otobüs hat ve seferleri sayısının da artırılacağına dikkati çeken Uysal, Taşoluk-Tayakadın Bağlantı Yolu çalışmasının da yakında bitirileceğini bildirdi.

Bölgenin yakın gelecekte ciddi yoğunluk yaşayacağı için köprü ve kavşak çalışmalarına ayrıca önem verdiklerini vurgulayan Uysal, metro ve hat duraklarında da yeni düzenlemeye gideceklerinin altını çizdi.

Hafriyat kamyonlarının bölgede oluşturduğu sorunun da giderileceğini anlatan Uysal, "Bolluca Ekolojik Koridor Projesi'ni yakından takip ediyorum. Büyükşehir olarak yeşil alanların sayısını daha da artırmayı düşünüyoruz. Bu proje de doğayı koruma adına önemli bir proje. Bolluca bölgesinde bulunan akarsunun yapısını bozmadan ıslah edebilecek bir proje." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :