Uygurlara karşı soykırım suçu işleyen Çin'e ortak tavır! Dünya liderleri 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nı boykot etti

Uygurlara karşı soykırım suçu işleyen Çin'e ortak tavır! Dünya liderleri 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nı boykot etti

Dünya liderleri, Uygurlara karşı soykırım suçu işleyen Çin'e tavır alarak 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nı boykot etti!

Dünya liderleri, Uygurlara karşı soykırım suçu işleyen Çin'e tavır alarak 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nı boykot etti! Çin'in tehdit ve şantajları ise işe yaramadı. Olimpiyatların açılışına sadece 25 ülke, üst düzey yetkili ile temsil ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Uygur Türkü Doç. Dr. Abdulhamit Avşar, "Çin Halk Cumhuriyeti'nin tehdit ve şantajları ise işe yaramadı. Olimpiyatların açılışına sadece 25 ülke, üst düzey yetkili ile temsil ediliyor. Bu yetkililerin bir kısmı da prens, prenses gibi sembolik şahsiyetler" dedi.

Doç. Dr. Abdulhamit Avşar şunları söyledi:

200'e yakın devlet ve onlarca uluslararası kuruluştan ise sadece 32 kişi katılıyor.

Çin, bu tablodan o kadar paniklemiş ki, kendi organizasyonu olan Şanhay İşbirliği Örgütü'nün Çinli Genel Sekreterini bile listenin içine dahil etmiş!

Katılan 25 ülkeden 11'i Müslüman. 12 devlet başkanı düzeyindeki katılımcının da 10'u Müslüman. Bunların 5'i ise Orta Asya Cumhuriyetlerinin liderleri, 4'ü Arap ülkelerinden.

Pakistan Başbakan, Azerbaycan ise Başbakan Yardımcısı düzeyinde katılıyor.

Yani, Doğu Türkistan'da Müslüman Türklere yapılanlara dünya tavır koyarken, aralarında 5 Türk devletinin de bulunduğu 11 Müslüman ülke, Çin'e ram olmuş manzarası gösteriyor. Ne diyelim!..

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.