"Üstüne Oturup Bıçakladı!" Ankara'daki Gelin Cinayetinde Şok Savunmalar
Ankara'da boşanma aşamasındaki gelini Başak Gürkan Arslan'ı 22 bıçak darbesiyle katleden Kudret Arslan ve eşi Barış Arslan'ın yargılanmasına başlandı.
Ankara'da boşanma aşamasındaki eşi Başak Gürkan Arslan'ı (46) feci şekilde hayattan koparan Kudret Arslan (63) ve oğlu Barış Arslan'ın (45) yargılanma süreci başladı. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, sanıkların "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle savunmaları alındı.
"Babam Üstüne Oturup Bıçaklamaya Başladı"
Duruşmada söz alan tutuklu sanık Barış Arslan, eşiyle aralarında sorunlar olduğunu ve anlaşmalı boşanma protokolünü değiştirmek için babasıyla birlikte eşinin evine gittiklerini iddia etti. Olay anını anlatan Arslan, şu ifadeleri kullandı:
"Babamın maktule yumruk attığını ve içeri düştüğünü gördüm. Babam mutfağa yöneldi ve elinde bıçak gördüm. Sonra babam geldi, Başak'ın üstüne oturdu ve bıçaklamaya başladı. Şoka girdim, babamı ilk defa öyle gördüm. Korktuğum için müdahale edemedim."
Cani Babadan Pişmanlık Savunması
Cinayeti işleyen tutuklu baba Kudret Arslan ise savunmasında, geliniyle bir problemi olmadığını ancak olay günü kendisine küfrettiğini ileri sürdü. Kendisini kaybettiğini iddia eden cani baba, "Hiçbir şey duymadım, başka da bir şey hatırlamıyorum. Olay sırasında keşke oğlum beni tutsaydı. Çok pişmanım" diyerek kendini savundu.
Acılı Anneden "Şiddet ve İftira" İsyanı
Hayatını kaybeden Başak Gürkan Arslan'ın annesi Makbule Gürkan, kızının evliliği boyunca sistematik şiddet gördüğünü dile getirdi. Damadının her şeyi babasına danışan bir yapısı olduğunu belirten acılı anne, aldatma iddialarını kesin bir dille reddederek bunun bir iftira olduğunu vurguladı.
Adli Tıp Raporu Vahşeti Gözler Önüne Serdi
Hazırlanan iddianamede, Adli Tıp Kurumu raporunun detayları da yer aldı. Rapora göre, talihsiz kadının vücudunda 22 kesici-delici alet yarası tespit edildi ve bunlardan 3'ünün tek başına öldürücü nitelikte olduğu belirlendi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 22 Eylül tarihine erteledi.
Kaynak:
