Usta sanatçı Yılmaz Gruda hayatını kaybetti

Usta sanatçı Yılmaz Gruda hayatını kaybetti

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda 94 yaşında hayatını kaybetti. Gruda, 13 Temmuz'da kaldığı huzurevinde kızı ve sevenleriyle birlikte 94. yaşını kutlamıştı

Bir süredir sağlık sorunları yaşanan Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda 94 yaşında yaşamını yitirdi.

Yılmaz Gruda, yakalandığı virüs sonrası böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

Ölüm haberi Yılmaz Gruda'nın menajeri Tümay Özokur, sosyal medya hesabından paylaştığı, "Şimdi kim bana 'akrabam' diyecek? Sektörün tüm vefasızlıklarını da alıp götürseydin keşke. Seni çok sevdim ve iyi ki tanıdım. Nur içinde uyu akrabam" mesajıyla duyurdu.

yilmazgrudaa.jpg

13 TEMMUZ'DA YENİ YAŞINI KUTLAMIŞTI

1930 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Yılmaz Gruda, geçtiğimiz 13 Temmuz günü kaldığı huzurevinde kızı ve sevenleriyle birlikte 94. yaşını kutlamış ve burada kaldığı sürede senaryo yazdığını paylaşmıştı.

YILMAZ GRUDA KİMDİR?

Ankara Ticaret Lisesi'ndeki eğitim sürecini yarıda bırakarak devlet memuru olan Yılmaz Gruda'nın yazdığı şiirler 1950'li yıllarda çeşitli dergilerde yayımlanmaya başladı.

1956 yılında girdiği Cep Tiyatrosu'nda başlayan oyunculuk serüveni Ankara Devlet Tiyatrosu'na ait Küçük Tiyatro'da devam etti. Ankara Meydan Sahnesi ve Nisa Serezli topluluklarında görev yaptı, Muammer Karaca Tiyatrosu'nu yönetti.

Usta sanatçı aynı zamanda Attila İlhan ile beraber mavi hareketini yaratan şairlerdendir. Seyirlik tiyatro oyunları da yazıp çeviriler yapan Gruda'nın eserlerinde geleneksel Türk tiyatrosu ve Çehov etkisi açıkça görülür. Kamera önünde de yer alan Yılmaz Gruda, çok sayıda sinema ve dizide de rol aldı.

Yılmaz Gruda, ilk evliliğini 1957 yılında Tolga Tiğin ile birlikte yaptı, bu evliliği 1963 yılında boşanma ile sonuçlandı.

Yılmaz Gruda, 1965 yılında Türk sinemasının efsane isimlerinden biri olan Ayşen Gruda ile dünya evine girdi ancak çift 1976 yılında boşandı. Yılmaz Gruda, son evliliğini 1985 yılında Türkan Gruda ile yaparken bu evlilik de diğerleri gibi 2014 yılında boşanma ile sonuçlanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.