Üsküp'te demokrasi nöbeti

Üsküp'te demokrasi nöbeti

Makedonyalılar ve Türk vatandaşları 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla düzenlenen programda buluştu

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, farklı şehirlerden çok sayıda Makedonyalının katılımıyla 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla demokrasi nöbeti tutuldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü kapsamında düzenlenen programda, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği önünde toplanan Makedonyalılar ve Türk vatandaşları, ellerinde Türk bayrakları ile şarkılar söyledi.

Büyükelçi Tülin Erkal Kara, burada yaptığı konuşmada, hain darbe girişiminin birinci yılı vesilesiyle ülkenin farklı şehirlerinde yaklaşık bir haftadır anma etkinlikleri düzenlendiğini anımsattı.

15 Temmuz'un bir daha yaşanmaması için dualar ettiklerini belirten Kara, şöyle devam etti:

"Bugün Üsküp'te devlet ricalinin de katılmış olduğu bir anma töreni düzenledik. Şunu her birine ifade etmeye çalıştık; bugün bizim ülkemizde meydana gelmiş olan o hain saldırının yarın buralarda olmasını istemiyorsanız, gelin hep birlikte bu terör örgütünün mensup olduğu bütün kurumlarını kapatalım. Gelin dokuz tane okulunu burada Maarif Vakfına teslim edelim. Çünkü biliyorsunuz ki o okullarda okuyan her bir öğrenci Makedonya'ya birer militan olarak yetişecektir. Eğer sizler de bizim gibi yaşamak istemiyorsanız, lütfen bugünden itibaren önlem almaya çalışın."

Makedonya halkına da uyarılarda bulunan Kara şu ifadeleri kullandı:

"Lütfen komşunuza, tanıdıklarınıza anlatın. Anlatın ki aynı zayiat buralarda da verilmesin. Anlatın ki diğer ülkelerde de bu kadar büyük terör örgütleri türemesin. Gelin hep birlikte burada bitirelim bu işi. Makedonya'da dokuz tane okulları var ve çok kıymetli bir şairimizin ismini verdiler bu okullara. Bunun protestosunu yapıyoruz. Silin o şairimizi o okullardan, o kahrolası okullarınızdan silin. O yuvalarınızda militan yetiştirilmesine imkan vermeyeceğiz, izin vermeyeceğiz, sonuna kadar direneceğiz. Uzantıları kimse onlara da seslenmek istiyorum; daha fazla ülkemize ve milletimize zarar veremeyeceksiniz. Burada gördüğünüz gibi Üsküp meydanında insanlarımız dimdik ayakta. Gerekirse gece gündüz nöbet tutacağız ama ülkemizi, vatanımızı sizlere peşkeş çektirmeyeceğiz."

Büyükelçi Kara, bu demokrasi nöbeti ile Türkiye'ye "Hep birlikteyiz, biriz, beraberiz, bizleri hiç kimse bölemeyecek" mesajı verdiklerini sözlerine ekledi.

- Sela okundu

Büyükelçi Kara'nın konuşmasını sık sık "Dik dur eğilme, Balkanlar seninle", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları ile bölen Makedonya vatandaşları, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini kınadı.

Bu arada, Büyükelçiliğin yakınındaki Mustafa Paşa Camisi'nden şehitler için sela okundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından da Makedonya Meydanı'ndaki ekranlarda "15 Temmuz'da demokrasi kazandı" afişleri Türkçe, Makedonca, Arnavutça ve İngilizce olarak yer aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :