Üsküp ve Saraybosna'da Regaip Kandili

Üsküp ve Saraybosna'da Regaip Kandili

ÜSKÜP/SARAYBOSNA (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp ve Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili...

ÜSKÜP/SARAYBOSNA (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp ve Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili dolayısıyla mevlit okundu, dualar edildi.

Makedonya'daki Müslümanlar kandil dolayısıyla akşam namazı için camilere akın ederken, başkent Üsküp’teki Türk Çarşısı’nda bulunan tarihi Murat Paşa Camisi’nde kandil dolayısıyla mevlit okundu.

Cemaatin ilgi gösterdiği tarihi camideki programda, imam ve hafızlar tarafından Kur’an-ı Kerim, ilahiler ve mevlit okundu.

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Murat Alkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, üç ayların başlangıcını haber veren Regaip Kandili'ni idrak etmekten büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti.

Regaip kandilinin tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini dileyen Alkan, "Bu kandil vesilesiyle manasında var olan rağbetin yalnız Allah’a, Allah’a götüren şeylere, Resulallah’a olması dileklerimi sunuyorum." dedi.

- Bosna Hersekli Müslümanlar camilere akın etti

Regaip Kandili dolayısıyla Bosna Hersek’teki Müslümanlar da ülke genelinde düzenlenen etkinliklerle üç ayları karşılamak için camilere akın etti. Regaip Kandili başkent Saraybosna'daki tarihi Ferhadiya Camisi'nde akşam namazından sonra düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Saraybosna İslam Birliği Meclisi'nin, akşam namazından sonra Ferhadiya Camisi'nde düzenlediği program kapsamında, Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlit okutulurken, İslam Birliği Meclisi Korosu, ilahi ve kasideler seslendirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :