Üsküdar'da bayramı hazırlıkları

Üsküdar'da bayramı hazırlıkları

Üsküdar Belediyesi, kadın kasaplara "Rueff" yöntemiyle kesim tekniğini öğretti- Boğazda, kanlı görüntülerin önüne geçmek için beton dökme yöntemi uygulayacak

İSTANBUL (AA) - Üsküdar Belediyesi, "Rueff" yöntemiyle kesim tekniğini kadın kasaplara öğretti.

Beylerbeyi Kurban Satış ve Kesim Merkezinde konuşan Üsküdar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimi Kemal Akın, Rueff yöntemiyle 2 ya da 3 kadının büyükbaş kurbanlığı kolaylıkla yere yatırabileceğini uygulamalı olarak gösterdi.

Bu yöntemle kazaların ve sakatlanmaların önüne geçilebileceğini ayrıca, kesimin hayvanlara eziyet edilmeden yapılabileceğine dikkati çekerek, Rueff yönteminde hayvanın boyundan, göğüs ve belden bağlandığını ve arkaya doğru çekilen yularla bir hamleyle kurbanlığın yatırabileceğini aktardı.

Akın, şunları kaydetti:

"Bu yöntemle hayvan tamamen kendini kuşatılmış hissettiği için bir savunma mekanizması olarak kendisini çöktürüyor. Kuvvetle değil, kadın ve çocuk kuvvetiyle de hayvan kendini korumak için yere yatmayı tercih ediyor. Kurbanlık hayvan 1 ton bile olsa aynı şekilde yatıyor. Burada hayvanı çekerken kadınları kullanmamızın nedeni tamamen büyükbaş hayvanı çok daha az bir kuvvetle yatırılabileceğini gösterme adına yaptık. 3 kadından ziyade tek bir kişi bile hatta çocuk bile çok rahatlıkla hayvanı yere devirebiliyor. Bir hamle de kurban rahatlıkla kesilebilecek."

Üsküdar Belediyesi Meclis Üyesi Kurban Komisyon başkanı İlyas Karayel de vatandaşlara büyük rahatsızlık veren ağır kurban kokusunun ortadan kaldırılması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Kurban yerlerinin kokusunu daha aza indirmek için, meyve çekirdeğinden oluşan malzemeleri dağıttıklarını, cadde ve sokakların çiçek kokacağını söyledi.

Üsküdar Belediyesinin, İstanbul Boğazı'nda her bayramda ortaya çıkan kanlı görüntünün önüne geçmek için bu sene beton dökme yöntemi uygulayacaklarına değinen Karayel, şöyle konuştu:

"Bu sene oto yıkama yerlerine kurban kesim izni veriyoruz. Oralarda kanala giden bütün bağlantıları betonlayacağız. Kurban Bayramı öncesinde alınan tedbirlere rağmen Boğaz’ın değişmeyen kaderi haline gelen kanlı manzaranın önüne geçmek için kesim merkezlerindeki kanalizasyon ve su giderlerinin ağzına belediye ekipleri tarafından beton dökülerek kapatılacak. İlk kez uygulanacak bu yöntemle birlikte kesilen kurbanların kanlarının Boğaz'a dökülmesi engellenmiş olunacak. İnşallah bu sene Boğaz'da kırmızı bir renk görmeme adına kan görüntüsünü minimuma indireceğiz. "

Kurban satış ve kesim alanlarına toplam 400 çadır kuruldu. Bu çadırlardan 350 adeti kurban satışı, 30 adeti kurban kesim ve 20 çadır ise hizmet çadırı olarak hizmet veriyor.

Üsküdar Belediyesi kaçak kurbanlıklar için de tedbirini aldı. Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan 3 kişilik "Kurban Yakalama Timi" bayram süresince ilçede yaşanabilecek firar girişimlerine anında müdahale edecek. En fazla 20 dakika içerisinde ihbar bölgesine ulaşan tim, uyuşturucu ilaçlarla kurbanlıkları yakalayarak sahiplerine teslim edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :