Uşak Karma OSB'de çamur depolama alanında çökme

Uşak Karma OSB'de çamur depolama alanında çökme

Depolama alanı önündeki setin çökmesi sonucu tonlarca çamur çevreye yayıldı, fabrikalara elektrik sağlayan trafo devre dışı kaldı, Uşak-Denizli Karayolu bir süre trafiğe kapandı- Uşak Valisi Demir: - "Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın meydana gelmedi

UŞAK (AA) - Uşak Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arıtma tesisine ait çamur depolama alanında meydana gelen çökme nedeniyle tonlarca çamur çevreye yayıldı, elektrik trafosu devre dışı kaldı, Uşak - Denizli karayolunda ise ulaşımda aksamalar yaşandı.

Bölge içindeki arıtma tesisi yakınındaki çamur depolama alanında henüz bilinmeyen nedenle çökme meydana geldi.

Depolama alanı önündeki seti aşan tonlarca çamur ve atık su, bölgeye enerji sağlayan elektrik trafosuna, bölge içi yollara ardından da Uşak-Denizli karayoluna taştı.

Çamur ve atık su nedeniyle ulaşımın bir süre durduğu yolda ilerleyemeyen bir minibüsün sürücüsü kendi imkanlarıyla olay yerinden uzaklaştı.

Trafonun devre dışı kalması nedeniyle fabrikalara enerji verilemedi.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi, Karayollarına ait iş makinelerinin çalışmasıyla Uşak-Denizli karayolunda ulaşım tek şeritten sağlanmaya başladı.

TEDAŞ görevlileri de trafodaki arızanın giderilmesi için çalışma başlattı.

- "Can kaybı ve yaralanma yok"

Bölgede inceleme yapan Uşak Valisi Salim Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın meydana gelmediği olay sonrası bölgenin temizlenmesi için çalışma başlatıldığını söyledi.

OSB Başkanı İbrahim Karahallı da çamur depolama alanı önündeki sette göçük meydana gelmesi sonrası tonlarca çamurun akarak elektrik trafosuna ve atık su arıtma tesisinin deşarj borularına hasar verdiğini belirtti.

Karahallı, "Durum kontrolümüz altında. İtfaiye ve karayolu ekipleri çalışıyor. Öncelikli olarak OSB bölgesine elektrik verilmesini hedefliyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :