Ürgüp'te ahırdan kaçan koyunlar 3 gün sonra jandarma dronuyla bulundu

Ürgüp'te ahırdan kaçan koyunlar 3 gün sonra jandarma dronuyla bulundu

Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde ikamet eden Selim Orhan'ın çaldığını düşündüğü 26 koyunu, Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı'nın İHA/DRON ekipleri sayesinde bulundu.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde yaşayan Selim Orhan, akşam ahıra kapattığı koyunlarını sabah bulamayınca durumu hemen jandarmaya bildirdi. Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Ürgüp ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Selim Orhan'ın ihbarını değerlendirerek koyunları bulmak için çalışma başlattı.

Ürgüp'te ahırdan kaçan koyunlar 3 gün sonra jandarma dronuyla bulundu

Jandarma ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını inceledikten sonra Selim Orhan'ın komşusunun güvenlik kamerası kayıtlarında gece saatlerinde 26 adet koyunun araziye doğru gittiğini tespit etti. Bu bilgi üzerine karadan ve havadan geniş çaplı bir arama başlatıldı. Ancak uzun süren aramalardan sonuç alınamayınca Jandarma Asayiş Timleri, İnsansız Hava Araçları (İHA/DRON) kullanarak arazide detaylı bir tarama gerçekleştirdi.

Ürgüp'te ahırdan kaçan koyunlar 3 gün sonra jandarma dronuyla bulundu

Yapılan arama neticesinde, kaybolan 26 adet koyun, yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunarak sahibi Selim Orhan'a teslim edildi. Selim Orhan, jandarmaya teşekkür ederek, "Koyunlarımı akşamüstü ahıra kapatmıştım. Sabah otlatmaya götürmek için geldiğimde kapının açık olduğunu ve koyunların olmadığını fark ettim. Jandarmadan Allah razı olsun, iyi ki varlar. Onlar olmasa biz ne yapardık. Jandarma bizim her şeyimiz. Onlar bizim Mehmetlerimiz." şeklinde duygularını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler