Ürdün'deki "Atlı Okçuluk Turnuvası" Türk sporcuların da katılımıyla başladı

Ürdün'deki "Atlı Okçuluk Turnuvası" Türk sporcuların da katılımıyla başladı

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Erdoğan: "Prens Haşim'in daveti üzerine, Türkiye-Ürdün ilişkilerine katkısı olacağını düşündüğümüz için bizzat gelmek istedik" "Sporcularımızın burada başarılı mücadele etmesi bizim için çok önemli"

AMMAN (AA) - Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen "Faris Atlı Okçuluk Turnuvası" 20'den fazla ülkeden 46 sporcunun katılımıyla başladı.

Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın kardeşi Prens Haşim bin Hüseyin himayesinde düzenlenen turnuvaya, Türkiye'den Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile 2017 Türkiye Atlı Okçuluk Şampiyonası’nda dereceye giren Yasin Eren ve Yavuz Ayaz katıldı.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvaya Türkiye'den iki sporcu ve bir heyet ile katıldıklarını söyleyerek, "Prens Haşim'in daveti üzerine, Türkiye-Ürdün ilişkilerine katkısı olacağını düşündüğümüz için bizzat gelmek istedik." dedi.

Amman'da düzenlenen organizasyonun çok güzel bir etkinlik olduğunu, atlı okçuluğun da Türkiye'de geliştiğini dile getiren Erdoğan, "Bu bakımdan sporcularımızın burada başarılı mücadele etmesi bizim için çok önemli. Dünyada bu tür geleneksel spor turnuvalarının olması ve Türkiye olarak bunlara katılım göstermemiz hem Türk geleneksel sporlarının gelişimi hem de dünyadaki etnospor hareketinin güçlenmesi için önemli." diye konuştu.

Turnuvaya katılan sporcu Eren de "Organizasyon gerçekten çok güzel. Ürdün'de olmak ayrı bir güzel. Ürdünlüler bizim kardeşimiz. Bizi seviyorlar biz de onları çok seviyoruz. Organizasyonda her şey düşünülmüş. Burada olmaktan gerçekten mutluyuz. Hem organizasyon hem de zorluk açısından okçuluk adına üst düzey bir yarışma. İnşallah başarılı oluruz." ifadelerini kullandı.

Bir diğer sporcu Ayaz da dünya genelinde en iyi yarışmacıların bu turnuvaya katıldığına dikkati çekerek, "Uluslararası birçok turnuvaya katıldım. Gördüğüm en güzel turnuva buydu." dedi.

İki gün sürecek turnuvaya, Türkiye, Ürdün, Avustralya, Almanya, ABD, İran, İrlanda, İngiltere, Bulgaristan, Polonya, Güney Afrika, Rusya, Romanya, İsveç, İsviçre, Finlandiya, Katar, Kazakistan, Kanada, Güney Kore, Lüksemburg, Malezya, Macaristan ve Lihtenştayn ülkelerinden yarışmacılar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :