Ürdün, Suriye'nin Amman maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırdı

Ürdün, Suriye'nin Amman maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırdı

AMMAN (AA) - Ürdün'ün, Suriye'nin Amman Maslahatgüzarı Eymen Alluş'u, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığına çağırdığı bildirildi.Ürdün resmi...

AMMAN (AA) - Ürdün'ün, Suriye'nin Amman Maslahatgüzarı Eymen Alluş'u, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığına çağırdığı bildirildi.

Ürdün resmi haber ajansı PETRA'da yer alan haberde, Alluş'un, Ürdün Krallığı'na yönelik hakaret ve ülkenin tutumunu karalayan söylemleri sert bir dille protesto edilmek üzere Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı belirtildi.

Bakanlığın, Alluş'a, "açıklamaları ve eylemlerinin, diplomatik norm ve kriterlere uygun olması gerektiği" uyarısını ilettiği ifade edilen haberde, söz konusu durumun tekrarlanması halinde diplomatik kanun ve normlar uyarınca uygun önlemlerin alınacağı aktarıldı.

Ürdün'deki yerel basında yer alan haberlere göre, Alluş, katıldığı sempozyumda, 1973 Arap-İsrail Savaşı'nda Ürdün'ün konumuna ilişkin şüpheli ifadelerde bulundu. Alluş, söz konusu savaşta İsrail'in karşı safında Mısır ve Suriye'nin yer aldığını belirtirken Ürdün'ü zikretmedi. Bir katılımcının kendisini uyarması üzerine, "Ürdün'ün katılımına ilişkin bir şey bilinmiyor" dedi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı da 26 Mayıs 2014'te Suriye'nin Amman Büyükelçisi Behçet Süleyman'ı devlete ve sembollerine hakaret etmek ve ülkenin iç işlerine karışmakla suçlayarak ülkeyi 24 saat içinde terk etmesini istemiş, ilişkiler, maslahatgüzar seviyesine düşürülmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :