UPU'nun yarışmasına gönderilecek mektup belirlendi

UPU'nun yarışmasına gönderilecek mektup belirlendi

ANKARA (AA) - Dünya Posta Birliği (UPU) tarafından 46'ncısı bu yıl düzenlenen "Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışması"nda Türkiye'yi temsil...

ANKARA (AA) - Dünya Posta Birliği (UPU) tarafından 46'ncısı bu yıl düzenlenen "Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışması"nda Türkiye'yi temsil edecek mektup belli oldu.

PTT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin 1983'ten bu yana temsil edildiği yarışmanın bu yılki konusu, "Yeni Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin danışmanı olduğunu düşün, ilk olarak hangi dünya sorununu ele alması için ona yardım edersin ve bu sorunu çözmesi için ona nasıl tavsiyelerde bulunursun" olarak belirlendi.

Söz konusu konu çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı ve PTT iş birliğiyle Türkiye genelinde mektup yarışması düzenlendi. Değerlendirme Komisyonu tarafından 17-21 Nisan 2017 tarihlerinde Ankara'daki PTT Pul Müzesi'nde Türkiye finali seçmeleri gerçekleştirildi. 206 mektuptan 185'inin değerlendirmeye alındığı seçmelerde, UPU'nun yarışmasına gönderilecek mektubun yazarı Kocaeli'ndeki Bağlarbaşı Ortaokulu öğrencisi Elif Önel oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :