Ünlü oto kiralamacı iflas etti alacaklılara sıra verildi
Denizli merkezli Carmen Motorlu Araçlar Limited Şirketi iflas ederek tasfiye sürecine girdi; alacaklıların haklarını koruması için süreler ilan edildi.
Denizli İcra Dairesi, ünlü oto kiralama şirketi Carmen Motorlu Araçlar Limited Şirketi’nin iflas ettiğini ve tasfiye sürecine alındığını açıkladı. Şirketin merkezi Pamukkale, Atalar Mahallesi, 962 Sokak No:2/C adresinde bulunuyor.
İcra Dairesi yetkilileri, müflis şirket hakkındaki alacak ve istihkak iddialarının tahkik ve tetkik işlemlerinin tamamlandığını belirtti. Alacaklılar için düzenlenen sıra cetveli, incelemeye hazır olarak İcra Dairesi’nde yerini aldı.
Alacaklılar İçin Önemli Süreler
İcra ve İflas Kanunu’nun 206 ve 207. maddeleri gereğince ilan edilen sıra cetveli ile birlikte, alacaklıların haklarını korumaları için bazı süreler belirlendi.
Alacakları kısmen veya tamamen reddedilen alacaklılar, 15 gün içinde iflasa karar verilen yerdeki Ticaret Mahkemesi’nde dava açarak alacaklarının esas ve miktarına itiraz edebilir.
Sıraya ilişkin itirazlar ise 7 gün içinde şikayet yoluyla İcra Mahkemesi’ne iletilebilecek.
İcra Dairesi yetkilileri, alacaklıları bu sürelere riayet etmeleri konusunda uyardı.
Kamuoyuna Duyuru
Denizli İcra Dairesi, alacaklıların haklarını zamanında kullanabilmeleri için ilan ve tebliğ sürecini tamamladı. İlgili mevzuat olarak İcra ve İflas Kanunu’nun 166, 232, 234 ve 235. maddeleri hatırlatıldı.