Ünlü caz grubu "Skydive Trio" İstanbul'da konser verdi

Ünlü caz grubu "Skydive Trio" İstanbul'da konser verdi

Norveçli kontrabas sanatçısı Eilerstein:- "Gittiğimiz bütün ülkelerde her ülkenin kendisini dünyanın merkezinde sandığını görürüz ama Türkiye’ye geldiğimizde buranın gerçekten dünyanın merkezi olduğunu gördük"

İSTANBUL (AA) - Dünyaca ünlü müzisyenler Thomas Dahl, Mats Eilertsen ve Olavi Louhivuoril'in bir araya gelmesiyle oluşan caz grubu SkydiveTrio, Türkiye'de ilk kez konser verdi.

Akbank Sanat'ta gerçekleşen konser öncesi, AA muhabirine grup adına açıklamada bulunan Norveçli kontrabas sanatçısı Mats Eilertsen, Türkiye'de ilk kez konser verecek olmaktan büyük heyecan duyduklarını belirterek, "Ben Türkiye'ye daha önce üç kez gelmiştim. İstanbul ve Ankara'da bulundum. Grup olarak ise ilk kez sahne alacağımız için çok mutluyuz. Kendi adıma her gelişimde beklediğimden daha fazlasını buluyor ve Türkiye'nin zengin kültüründen çok etkileniyorum" dedi.

Eilertsen, “Gittiğimiz bütün ülkelerde her ülkenin kendisini dünyanın merkezinde sandığını görürüz ama Türkiye’ye geldiğimizde buranın gerçekten dünyanın merkezi olduğunu gördük" diyerek, "Çünkü burası hem Doğu'dan hem Batı'dan çeşitli etkileri bir arada barındırıyor ve farklılıkları yoğuruyor ve bu kültür çeşitliliği bizi kendine hayran bırakıyor” diye konuştu.

Skydive trio olarak caz müziği adına birçok projeleri olduğunu dile getiren Eilerstein, konuşmasını “Türkiye’yi ve İstanbul’u çok seviyoruz ve yeni projeler oldukça tekrar gelmek istiyoruz, umarım yeniden İstanbullularla buluşma imkanımız olur” ifadesiyle tamamladı.

Norveçli gitarist Thomas Dahl, kontrbasçı Mats Eilertsen ile Finlandiyalı davulcu ve perküsyon sanatçısı Olavi Louhivuoril'in yer aldığı grup, müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde, Şubat 2015’te yayınlanan "Sun Moee" albümünden besteler seslendirdiler.

- Skydive Trio

Grubun gitaristi Thomas Dahl, 90'lı yıllardan bu yana Norveç cazının önemli müzisyenlerinden biri olarak anılıyor. Mats Eilertsen ise Pat Metheney, Joshua Redman, Lee Konitz, Bobo Stenson, Kenny Wheeler, Tomasz Stanko gibi yıldızlarla aynı sahneyi paylaşmanın yanı sıra 100 kadar albüme de katkıda bulunan Norveçli bir kontrbasçı. Yüksek enerjisi ve yarattığı pozitif atmosferle çaldığı müzisyenleri yaratıcılıklarının en üst sınırına çıkmaya teşvik eden Finlandiyalı davulcu ve perüsyoncu Olavi Louhivuori de "2007 Fin Emma Ödülü"nün sahibi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :