Üniversitelilere yönelik "Damla Projesi" Bilecik'te

Üniversitelilere yönelik "Damla Projesi" Bilecik'te

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Ayvazoğlu:- "Yaklaşık 193 ülkenin insanıyla çalışıyoruz ve ekibimiz uluslararası nitelikte"

BİLECİK (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sürdürülen ve ülkedeki üniversitelerde öğrenim gören yerli ve uluslararası gençleri bir araya getiren "Damla Projesi" kapsamında, Türk ve yabancı öğrenciler Bilecik'te köy ziyaretinde bulundu.

Merkeze bağlı Gülümbe köyünde yöre halkının kültürel ve sosyal yaşantısı hakkında bilgi alan grup, köylülerin evlerine misafir oldu. Köy halkının yöresel kıyafetlerinden şalvar giyen öğrenciler, yöresel türküler eşliğinde oyunlar oynadı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldır uygulanan "Damla Projesi"nin etnik, dil, din, mezhep ayırımı yapılmadan bütün insanlığı kavradığını söyledi.

Projenin, insanlığın umudu olan merhametli gözleri inşa etmeyi hedeflediğini ifade eden Ayvazoğlu, şunları kaydetti:

"Çalışmada 40'ar kişilik erkek ve bayan gruplarımız var. Erkek grubumuz Uşak'ta, bayan grubumuz ise Bilecik'te. Yaklaşık 193 ülkenin insanıyla çalışıyoruz ve ekibimiz uluslararası nitelikte. Köy halkı tarafından çok güzel karşılandık. Öğrenciler, köylülerle hoş bir vakit geçirdi. Çoğunlukla köy ziyaretlerinde bulunarak, oralarda gönüllü yardımlarda ve manevi desteklerde bulunuyoruz. İlçelerde huzurevlerini ve anaokullarını da ziyaret ediyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :