Üniversitelilerden Halep'e destek

Üniversitelilerden Halep'e destek

Bir grup GAÜN öğrencisi, Haleplilere yardım için kermes düzenledi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi öğrencileri, geliri Halep’e gönderilmek üzere kermes düzenledi.

GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muhyettin İğde, üniversite yerleşkesindeki kermeste gazetecilere yaptığı açıklamada, Halep’te çok ciddi bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, bu insanlık dramına dikkatleri çekmek amacıyla kermes düzenlediklerini söyledi.

Gerek İslam dünyasının gerekse Batı dünyasının Suriye’deki katliama sessiz kaldığını aktaran İğde, "Sessiz kalmakla da yetinmeyip açıkça buradaki dramı körükleyecek adımlar atıyorlar. Günümüzde Suriye uluslararası bir güç arenasına döndü. Suriye’de bir mezhep savaşı varmış gibi gösteriliyor. Görünürde mezhep savaşı var ancak tarihte mezhep savaşı gibi görünen tüm çatışmaların kaynağının siyasi olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Bugün Suriye’de olan da budur" diye konuştu.

İğde, düzenledikleri etkinlikle hem öğrencilerin duyarlılığını artırmak hem de Suriye'deki Müslümanların imkanları ölçüsünde yanlarında olmak istediklerini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :