Üniversite ve Emniyet arasında işbirliği protokolü imzalandı

Üniversite ve Emniyet arasında işbirliği protokolü imzalandı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile İl Emniyet Müdürlüğü arasında, "Proje geliştirme, bilimsel araştırmalarda ve eğitimde...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile İl Emniyet Müdürlüğü arasında, "Proje geliştirme, bilimsel araştırmalarda ve eğitimde işbirliği protokolü" imzalandı.

ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Vali Azmi Çelik, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç katıldı.

Törende konuşan Vali Çelik, ülkenin güvenliği, halkın huzur ve esenliği için Polis Özel Harekat, Jandarma Özel Harekat, Özel Kuvvetler ve bunlarla birlikte bütün güvenlik kuvvetlerinin ortaya koydukları gayret ve çalışmaların taktire şayan olduğunu söyledi.

İnsanların kendilerini sürekli yenilemek zorunda olduğunu ifade eden Çelik şunları söyledi:

"Biz kendimizi sürekli yenilemek ve geliştirmek zorundayız. Yapılan eğitimler için Prof. Dr. Hasan Gönen nezdinde bütün hocalarımıza işbirliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Buradan elde edilen tecrübeler sizlerin vasıtası ile başka arkadaşlara aktaracak. Allah bundan sonraki çalışmalarınızda kolaylık versin, hepimize huzur selamet versin."

Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç de Özel Harekat Şube Müdürlüğü personelinin konuyu ciddiyetle ele aldığını ve çok güzel bir netice elde ettiklerini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen de, tüm dünyanın kargaşalarla boğuştuğu yüzyılda Türkiye'nin de bu sıkıntılardan etkilendiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarih boyunca bitmeyen husumetler ve üzerimizde oynanan oyunlar ülkemizin bulunduğu bu hassas coğrafyada yaşayan tüm devletlerin varlığını tehdit eder hale gelmiştir. Ancak bizlerin çok iyi bildiği ve ne acıdır ki bu oyunları tezgahlayanların bir türlü anlayamadıkları Türk insanının her bir hücresinde yer alan vatan ve bayrak sevgisinin gücünün tüm bu oyunlar karşısında bizleri bir tutan bizleri dik tutan ruhudur. Burada salonumuzda bulunan siz özel harekat mensupları bu ruhun en derin izlerini taşıyan vatan evlatlarımızsınız. Sizlerle gurur duyuyoruz.

Biz Eskişehir Osmangazi Üniversitesi olarak İlimiz Emniyet Müdürlüğü ile imzaladığımız yenilenen iş birliği protokolü ile elimizdeki tüm imkanlarla ihtiyaç duyulan tüm çalışmalarda var olan gücümüzle sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşayacağız. Hiç şüpheniz olmasın. Bu gün bu işbirliği protokolü kapsamındaki çalışmamız olan özel harekat şubesi personeline 'Doğada Yaşam ve Hayatı İdame' eğitimini başarıyla tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyor, eğitimi başarıyla tamamlayan siz kardeşlerimizi kutluyorum"

Konuşmaların ardından Rektör Gönen ve İl Emniyet Müdürü Dinç, yenilenen "Proje Geliştirme, Bilimsel Araştırmalarda ve Eğitimde İşbirliği Protokolü"nü imzaladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :