Üniversite personeline işaret dili eğitimi

Üniversite personeline işaret dili eğitimi

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi personeline hizmet içi eğitimler kapsamında işaret dili eğitimi verilmeye başlandı.CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi personeline hizmet içi eğitimler kapsamında işaret dili eğitimi verilmeye başlandı.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektörlük Konferans Salonu’nda verilmeye başlanılan eğitim öncesi konuşan Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmaların en güzellerinden birinin Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimini kurmak olduğunu belirtti.

Bu birimin güzel güzel faaliyetler yaptığını aktaran Yıldız, "Bu faaliyetlerimiz devam edecek. Üniversitenin engelsiz bir üniversite olmasını istiyoruz. Baştan beri söylediğimiz bu ve bunu gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyim. Sizler hem üniversitemizde hem Sivas’ta veya bulunduğunuz yerde işitme engelli kardeşlerimizle rahatça anlaşabileceksiniz. Bu da hem sizin için hem de toplumumuz için güzel." ifadesini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da "23 yaş üzeri veya okulu bitiren daha sonra hayata atılmış yediden yetmişe herkesin sorunlarıyla ilgilenmek öncelikli görevlerimiz arasındadır. Engellilerle ilgili böyle bir programın olması sevindirici." açıklamasında bulundu.

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı ise amaçlarının personelin işitme engelli vatandaşlara yardımcı olması olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Rektörümüzün bize sağladığı destek ile Sivas’ta engellilere sahip çıkıyoruz. Hangi türden engelli olursa olsun. Bugünkü kursumuz Milli Eğitim Müdürlüğü ile üniversitemiz arasında güzel bir dayanışmanın eseridir."

Konuşmaların ardından işaret dili kursunun ilk dersi başladı.

Kursun açılışına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Çimen, Prof. Dr. Ünal Kılıç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay Baral ve personel katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :