Üniversite öğrencilerine Divriği gezisi düzenlendi

Üniversite öğrencilerine Divriği gezisi düzenlendi

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğünce, üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler için Divriği ilçe gezisi düzenlendi.Rektörlükten...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğünce, üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler için Divriği ilçe gezisi düzenlendi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, "Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerimize Sivasımızı Tanıtıyoruz" etkinlikleri kapsamında, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının da destekleriyle, ekim, kasım, aralık, mart, nisan ve mayıs aylarında fakülte ve Yüksekokul öğrencileri için Divriği gezisi planlandı.

İlk gezi, Tıp Fakültesi Koordinatörlüğünde Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine gerçekleştirildi.

Sivaslı olmayan ve Divriği'yi görmeyen öğrencilerin katıldığı geziye Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Altun da eşlik etti.

Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ve Milli Eğitim Müdürü Melih Sayar, tarafından karşılanan öğrenciler ilk olarak Divriği Ulu Camiyi gezdi.

Öğrenciler, daha sonra restore edilen konaklar ve Türkiye'nin demir yolu çalışmasında büyük bir paya sahip olan Divriğili Nuri Demirağ'ın doğduğu evi gezdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :