Üniversite öğrencileri belde okuluna kütüphane yaptı

Üniversite öğrencileri belde okuluna kütüphane yaptı

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Edebiyat Kültür ve Sanat Topluluğu öğrencileri, Taşpınar beldesi ortaokuluna kütüphane kurdu. Taşpınar Ortaokulundan...

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Edebiyat Kültür ve Sanat Topluluğu öğrencileri, Taşpınar beldesi ortaokuluna kütüphane kurdu.

Taşpınar Ortaokulundan bir öğrencinin üniversitelilere mektupla ulaşmasının ardından, ilk iş olarak kitap toplama stantları kuran ASÜ'lü öğrenciler, kitapların sergileneceği kitap ve kitaplıklar için çalışma başlattı.

Bu kapsamda üniversite yönetiminden ve öğrencilerden destek alan topluluk mensupları, kısa zamanda yüzlerce kitaplık bir koleksiyona ve kitapların sergilenebileceği kitaplıklara ulaştı.

Taşpınar Ortaokulu yöneticileriyle de yapılan görüşmelerin ardından demonte halde olan kitaplıklar, Taşpınar Ortaokulunda istenilen yere kuruldu ve kitaplar raflardaki yerlerini aldı.

ASÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Altuğ, yaptığı açıklamada amaçlarının daha çok okuyan bir nesil yetişmesine katkı sunmak olduğunu belirterek yapılan etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Üniversite öğrencileri belde okuluna kütüphane yaptı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :