UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Toplantısı

UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Toplantısı

Toplantıda, Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Gürcistan'daki Mtskheta Tarihi Anıtları ile Mali'de bulunan Djenne Eski Şehri, Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesine alındı

İSTANBUL (AA) - UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Toplantısının bugünkü oturumunda, Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Gürcistan'daki Mtskheta Tarihi Anıtları ile Mali'de bulunan Djenne Eski Şehri, Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesine alındı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde, Komite Başkanı Büyükelçi Lale Ülker yönetiminde süren görüşmelerde, dünyanın çeşitli bölgelerindeki bazı "Dünya Kültür Mirası" alanlarının son durumu üyelerce masaya yatırıldı.

Görüşmede, bölgelerin temsilcileri, çalışmaların yapıldığı alanlardaki son durumu anlattı. Söz konusu bölgelerdeki sorunlar ve gelişmeler ele alınarak, bundan sonrası için yapılması gerekenler ve planlananlar konuşuldu.

Ayrıca, komite üyeleri, sunulan raporları inceleyerek, görüşlerini iletti. Görüşmelerin ardından, bu bölgelerle ilgili sunulan raporlar da tartışılarak, oylamaya sunuldu.

Bu kapsamda, koruma altındaki bazı yerlerin ise statüsü değiştirildi. Buna göre, Mali'de bulunan Djenne Eski Şehri ile Gürcistan'daki Mtskheta Tarihi Anıtları, Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesine dahil edildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :