Umut bitmedi! Hatay’da depremin 13. gününde 3 can daha enkaz altından çıkarıldı!

Hatay'da depremin 13. gününde Hatay'da enkaz altından gelen sesle yoğun çalışma başlatan ekipler, 296'ıncı saatte 1'i çocuk 3 kişiyi daha moloz yığınları altından kurtardı. O anlar ve "Allahu Ekber" nidaları kameraya böyle yansıdı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin ardından bölgede arama-kurtarma çalışmaları 13. gününde de devam etti. Hatay'da enkaz altından gelen sesle yoğun çalışma başlatan ekipler, 296'ıncı saatte 3 kişiyi daha moloz yığınları altından kurtardı. O anlar ve "Allahu Ekber" nidaları kameraya yansıdı.

Hatay'da depremin 296. saatinde biri çocuk 3 kişi enkazdan canlı olarak çıkartıldı.

Edinilen bilgilere göre Kanatlı Mahallesi Türkmenbaşı Caddesi Kanatlı apartmanında arama kurtarma çalışmaları yapan ekipler, termal kamera ve hassas dinleme cihazlarıyla yaptıkları incelemede ses tespit etti.

ENKAZ ALTINDA İLK TEMAS KAMERADA

Depremin 296. saatinde arama kurtarma ekiplerinin Suriye uyruklu Semir Muhammed Accar ile ilk teması kameraya yansıdı.

Hatay Antakya Kanatlı apartmanında depremin 296. saatinde Suriye uyruklu Semir Muhammed Accar, bir çocuk ve bir kadın enkazdan sağ olarak çıkartılmıştı. Arama kurtarma ekiplerinin Suriyeli depremzede ile enkaz altında ilk teması cep telefonu kameralarına yansıdı. Accar'ın enkaz altında kalan diğer kişilerle ilgili ekiplere bilgi vermeye çalıştığı görüldü.

Aralarında Kırgız arama kurtarma ekiplerinin de bulunduğu çok sayıda ekip, enkazda yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Ekipler depremin 296. saatinde 1 çocuk, 1 kadın ve 1 erkeği enkazdan canlı olarak çıkarttı.

Arama kurtarma ekiplerinin büyük sevinç yaşadığı operasyonla kurtarılan 3 kişi, olay yerindeki ilk müdahalelerin ardından hastaneye sevk edildi.

aw831577-01.jpg

aw831577-02.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.