Umreye gidecek Romanlara uğurlama töreni

Umreye gidecek Romanlara uğurlama töreni

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığınca başlatılan proje kapsamında İzmir ve Manisa'da umreye gidecek Roman vatandaşlar için uğurlama töreni düzenlendi- AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Sait:"AK Parti, Roman vata

İZMİR (AA) - AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığınca başlatılan proje kapsamında umreye gidecek Roman vatandaşlar için uğurlama töreni düzenlendi.

Romanların yoğun olarak yaşadığı Konak ilçesi Yenişehir semtinde düzenlenen törende konuşan AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Rifat Sait, proje kapsamında ilk aşamada İzmir ve Manisa'da 33 Roman vatandaşın umreye gönderileceğini belirterek, ilk kafilenin çarşamba günü İzmir'den uğurlanacağını söyledi.

Türkiye genelinde, farklı illerde başka grupların da umreye gönderileceğini kaydeden Sait, "Toplam 330 kişiyi göndereceğiz. Hayır yapmak isteyenler projeye destek verebilirler. Umreye gitmek isteyen ve maddi durumu iyi olmayanlar, proje çerçevesinde kaymakamlıklar ve valiliklere başvurabilir." diye konuştu.

Sait, AK Parti'nin Romanlara sahip çıktığını vurgulayarak, "İlk Roman çalıştayını AK Parti yaptı. Daha önce Roman kardeşlerimizi yok sayıyorlardı." dedi.

Sait, umreye gideceklerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehitler ve Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü için dua etmelerini istedi. Daha sonra dualar edildi, mahalle sakinlerinden oluşan ilahi grubu tarafından ilahiler okundu.

Umreye gidecek Romanlara uğurlama töreni

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :