Uluslararası Yüksek İdari Yargı Mercileri Birliği Kongresi

Uluslararası Yüksek İdari Yargı Mercileri Birliği Kongresi

Danıştay Başkanı Güngör: "Açılış sonrasında bilimsel toplantılar yapılarak, üye ülkelerle bilgi paylaşımı gerçekleştirilmiştir"

İSTANBUL (AA) - Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Uluslararası Yüksek İdari Yargı Mercileri Birliği Kongresi'ne ilişkin, "Açılış sonrasında bilimsel toplantılar yapılarak, üye ülkelerle bilgi paylaşımı gerçekleştirilmiştir." dedi.

Dolmabahçe Sarayı'nda Danıştay'ın ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Yüksek İdari Yargı Mercileri Birliği Kongresi Gala Yemeği'nde konuşan Güngör, yerli ve yabancı misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Güngör, birliğin kuruluşu ve üyelerinden bahsettiği konuşmasında, "Türk Danıştayı 1987'den itibaren birliğin üyesidir. Birliğin 12. kongresinin açılışı 2 gün önce yapılmıştır. Açılış sonrasında bilimsel toplantılar yapılarak, üye ülkelerle bilgi paylaşımı gerçekleştirilmiştir." değerlendirmesini yaptı.

Deneyimlerin paylaşılması sonucu elde edilecek bilgilerin üye ülkelerin iç hukukuna ışık tutacağını dile getiren Zerrin Güngör, hukuki ve mesleki alandaki bu tür toplantıların kültürel alışverişe de katkı sunacağı tespitinde bulundu.

Güngör, Asya ve Avrupa'nın birleşme noktası İstanbul'da bu programı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Dolmabahçe Sarayı hakkında misafirlere bilgi verdi.

Dolmabahçe Sarayı'nın Türk tarihinin önemli isimlerine ev sahipliği yaptığını hatırlatan Güngör, "Dolmabahçe Sarayı, tarihimizin ve kültürümüzün sembol varlıklarındandır. Şu an içinde bulunduğumuz salonun ise çok özel bir anlamı vardır. Osmanlı Devleti'nin ihtişamını yansıtan muhteşem yapının bu bölümü padişahın devletin ileri gelenleriyle bayramlaştığı ve önemli törenlerin yapıldığı yerdir." diye konuştu.

Gala yemeğine yerli ve yabancı yüksek yargı başkanları katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :