"Uluslararası Taşköprülüzade Sempozyumu"

"Uluslararası Taşköprülüzade Sempozyumu"

İSTANBUL (AA) - Osmanlı Devleti'nin ilk bilim tarihçisi ve ilk ansiklopedi yazarı Ebu'l-Hayr İsamuddin Ahmed Taşköprülüzade, "Uluslararası Taşköprülüzade...

İSTANBUL (AA) - Osmanlı Devleti'nin ilk bilim tarihçisi ve ilk ansiklopedi yazarı Ebu'l-Hayr İsamuddin Ahmed Taşköprülüzade, "Uluslararası Taşköprülüzade Sempozyumu" ile anılacak.

İlmi Etüdler Derneği (İLEM), İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve İlim, Sanat, Tarih ve Edebiyat Vakfı (İSTEV) tarafından düzenlenecek sempozyum, 18-20 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek.

Sempozyum, Osmanlı düşünce geleneğinin en önemli birkaç isminden biri olan, siyaset, kelam, felsefe, matematik, astronomi, fıkıh, dil, tasavvuf, tefsir, ilimler tasnifi, tarih gibi konularda iki yüze yakın eseri bulunan Taşköprülüzade’yi ulusal ve uluslararası bilim camiasına tanıtmak ve İslam felsefe bilim geleneğine katkılarını tartışmayı hedefliyor.

Sempozyumda, Taşköprülüzade'nin eserlerinin önemli bir kısmı Türkçeye tercüme eden 20'yi aşkın ilim adamı, yayıma hazırlanan eserler üzerinden Taşköprülüzade’nin düşünce dünyasını ve 16. Yüzyıl Osmanlı düşünce hayatını ele alacak.

Sempozyuma katkı sağlamak isteyen ilim adamları, taskopruluzade.org adresinden başvuru yapabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :