Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısı

Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısı

ISSG üyeleri, Suriye'deki son durumu ele almak üzere New York'ta bir araya geldi- Toplantıda, ABD ile Rusya arasında Cenevre'de varılan anlaşma koşulları temelinde ülke genelinde ateşkesin gereklilik olduğu vurgulandı

WASHINGTON (AA) - Uluslararası Suriye Destek Grubu (ISSG) üyelerinin New York'taki toplantısında, ABD ile Rusya arasında Cenevre'de varılan anlaşma koşulları temelinde ülke genelinde ateşkes sağlanmasının gereklilik olduğu belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Sözcü John Kirby'ye atfen ISSG üyelerinin Suriye'deki son durumu konuşmak üzere New York'ta bir toplantı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Açıklamada, grup üyelerinin, geçen hafta ABD ile Rusya arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde varılan anlaşma koşulları temelinde ülke genelinde ateşkes sağlanmasının gerekliliği konusunda hem fikir oldukları kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin dün Halep'te yardım konvoyuna düzenlenen saldırıyı kınadığı kaydedilen açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden görevliler için bir kez daha taziyede bulunuldu.

Grup üyelerinin "DAEŞ ve el-Nusra gibi terör örgütleriyle mücadele etmeye devam edeceklerinin" vurgulandığı açıklamada, bazı bölgelerde el-Nusra ile ılımlı muhaliflerin birbirine oldukça yakın yerlerde konuşlandıkları da belirtildi.

Suriye'de (Esed rejimi tarafından) ayrım gözetmeksizin yapılan hava bombardımanlarının sona ermesinin çok önemli bir faktör olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Grup üyeleri, Birleşmiş Milletler öncülüğündeki siyasi müzakerelere dönmenin koşullarının bir an önce oluşturulması gerektiğine vurgu yaptılar." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca ISSG üyelerinin, Suriye ile ilgili atılması gereken sonraki adımları tartışmak için hafta içinde bir kez daha bir araya geleceği belirtildi.

Suriye'nin Halep kenti yakınlarında dün Esed rejimine bağlı helikopterler tarafından insani yardım konvoyu vurulmuş, saldırının ardından BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, Suriye'de BM'ye ait bütün insani yardım operasyonlarının askıya alındığını söylemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :