Uluslararası Özel Yetenekliler Kongresi, İstanbul'da başladı

Uluslararası Özel Yetenekliler Kongresi, İstanbul'da başladı

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ergin:- "Biz yeni Türkiye’de gözümüzü yükseklere diktik. Biz uzaya gitmek, Antarktika'ya hakim olmak istiyoruz"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, "Biz yeni Türkiye’de gözümüzü yükseklere diktik. Biz uzaya gitmek, Antarktika'ya hakim olmak istiyoruz. Biz ülkemizdeki her insanın tüm dünya tarafından saygı duyulan bir insan kitlesi haline gelmesini istiyoruz. Bütün bu hayalleri nasıl gerçekleştireceğimiz konusunda da cevap bilimden geçiyor." dedi.

Prof. Dr. Ergin, Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) tarafından Grand Cevahir Otel'de düzenlenen, "Uluslararası Özel Yetenekliler Kongresi"nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hedeflerinin büyük olduğunu dile getirdi.

Organizasyonun son derece önemli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ergin, şöyle konuştu:

"Niye buradayız sorusunun cevabı şu; bence cevheri mücevher yapmak için neyin gerekli olduğunu tartışmak için buradayız. Bizim inancımızda yaratanımız mülkü istediğine verir ama ilmi isteyene verir. Cevheri mücevhere dönüştürme ilmini arayan insanlar olarak buradayız. Biz yeni Türkiye’de gözümüzü yükseklere diktik. Biz uzaya gitmek, Antarktika'ya hakim olmak istiyoruz. Biz ülkemizdeki her insanın tüm dünya tarafından saygı duyulan bir insan kitlesi haline gelmesini istiyoruz. Bütün bu hayalleri nasıl gerçekleştireceğimiz konusunda da cevap bilimden geçiyor."

Prof. Dr. Ergin, üstün yetenekli çocukların sadece okullarda madalya kazandıracak öğrenciler olarak görülmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

TÜZDEV Genel Başkanı Kemal Tekten ise hür düşüncenin teşvik edileceği bir ortamın hazırlanması gerektiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dehanın ortaya çıkması için bir ortam hazırlamak lazım. Eğer biz çocuklarımızı aklını bir yerlere teslim etmesini sağlayacak şekilde yetiştirirsek o zaman maalesef bu dehayı öldüren bir durumla karşı karşıya kalıyoruz demektir. Bilgi, tefekkür ve eylem, bu üçü birlikte olmak zorunda, şu anda sadece bilgiyi yüklüyoruz çocuklarımıza ama düşünce ve eylem konusunda sıkıntılarımız var. Nereden başlayalım deyince aklıma şu geliyor; düşünen adam heykeli var ya, birisi bu heykeli kaldırsın oradan. Artık akıl ve ruh hastalıkları hastanesinin girişinde bu heykele ne gerek var. İnsanlarımıza, eğer sen düşünürsen geleceğin yer burası gibi bir mana ifade ediyor. Türkiye’nin değişimi için oradan başlamak gerekiyor.”

Açılış konuşmalarının ardından, "Diriliş Ertuğrul" dizisi ekibi sahneye davet edildi. Dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, "Mutlu bir Türkiye, mutlu bir dünya için bizim kesinlikle elimizdeki potansiyelleri iyi değerlendirmemiz lazım. Allah, doğuştan bazı insanlara üstün yetenek bahşederek onları toplumlar için önemli bir hale getiriyor ama bu toplum onlara kıymet vermezse ortaya bambaşka bir portre çıkıyor. O yüzden o portrenin çıkmaması için bu insanların yetiştirilmesi büyük önem arz ediyor." dedi.

Üstün zekalı ve dahi çocukların eğitim sorunlarının masaya yatırılacağı kongre, 9 Nisan'a kadar devam edecek.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :