Uluslararası Organ Nakli Ağı Projesi

Uluslararası Organ Nakli Ağı Projesi

TONV Başkanı Kahveci:- "Bu çalıştaylarda amacımız organ bağışı ve organ naklindeki küresel konuları, networke katılan ülkelerdeki durumu sizlere aktarmak ve organ bağışı ve nakline ilişkin spesifik konuları tartışmaktır"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Organ Nakli Vakfı'nın (TONV) koordinatörlüğü, Sağlık ve Ekonomi bakanlıkları, İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) desteğiyle yürütülen Uluslararası Organ Nakli Ağı Projesi kapsamındaki medya çalıştayı sürüyor.

Yabancı gazetecilerin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan TONV Başkanı Dr. Eyüp Kahveci, bir uluslararası iş birliği çalışması olan projenin, gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkeleri kapsadığını söyledi.

Kahveci, projeye 70 ülkenin dahil olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Proje, organ nakli alanının multidisiplinel olması nedeniyle sağlıkta da birçok alanı kapsıyor. Dolayısıyla network kapsamındaki ülkelerde, organ nakliyle ilişkili birçok branşta iş birliği yürütüyoruz. Bu çerçevede projenin birinci fazı geçen yıl tamamlandı. Bu faz çerçevesinde katılan ülkelerdeki durum tespiti yapıldı. Öncelikler belirlenerek bir eylem planı oluşturuldu. Bu eylem planının uygulama aşaması projenin ikinci fazı. Bu kapsamda da ilk etkinliklerimiz medya çalıştayları. Bu çalıştaylarda amacımız organ bağışı ve organ naklindeki küresel konuları, networke katılan ülkelerdeki durumu sizlere aktarmak ve organ bağışı ve nakline ilişkin spesifik konuları tartışmaktır. Sağlık iletişiminin özel konularını Türk meslektaşlarınızla burada tartışarak bu konuda bir farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Çünkü medya mensuplarının organ bağışı ve nakline ilişkin destek vermesi tüm ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de son derece önemli."

Sağlık turizmine katkı sağlamayı amaçlayan, alanında Türkiye merkezli dünyanın ilk ve en büyük projesi olan Uluslararası Organ Nakli Ağı projesi kapsamında düzenlenen çalıştay, Afrika ülkelerinden 33 medya mensubunun katılımıyla gerçekleştiriliyor.

"Organ Bağışı ve Organ Naklinde Küresel Durum", "Organ Naklinde Yeni Yaklaşımlar", "Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" gibi başlıkları yanı sıra, organ nakli ve organ bağışında medyanın etkisi ve gücü, sağlık iletişimi, organ ticaretiyle mücadele, asılsız habercilik, yeni medya şeklindeki konuların da ele alınacağı çalıştay, 19 Ağustos'ta sona erecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :