Uluslararası öğrencilere eğitim programı

Uluslararası öğrencilere eğitim programı

ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca (YTB), Türkiye Bursları kapsamında dünyanın çeşitli yerlerinden Türkiye'ye gelen...

ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca (YTB), Türkiye Bursları kapsamında dünyanın çeşitli yerlerinden Türkiye'ye gelen uluslararası öğrencilere Afrika, Orta Asya ve çeşitli konularda paneller düzenleniyor.

Türkiye Bursları Ankara Ofisinden yapılan açıklamaya göre, program, Uluslararası Öğrenciler Akademisi kapsamında gerçekleştiriliyor.

Hamamönü'ndeki ofiste 1 ay boyunca her hafta cumartesi günü yapılan panellerin katılımcıları ve konuşmacıları da öğrencilerden oluşuyor.

Panellerin ilki geçen hafta "Afrika Çalışmaları" adı altında düzenlendi. Moderatörlüğünü YTB personellerinden Afrika uzmanı Mustafa Efe’nin yaptığı oturumda Sudan, Zimbabve, Gambiya ve Nijer’den gelen öğrenciler ülkeleri ve Türkiye ile ilişkiler hakkında sunum yaptı.

Programlar sayesinde öğrenciler, tanımadıkları coğrafyaların siyasi, ekonomik ve sosyal yapıları hakkında bilgi ediniyor.

Afrika çalışmalarının ardından ilahiyat, Orta Asya ve çeviri çalışmaları konularında da gerçekleştirilecek paneller ise 1 Nisan'a kadar sürecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :