Uluslararası Öğrenciler Programı

Uluslararası Öğrenciler Programı

Teknik Elemanlar Derneğinin, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile yürüttüğü programın kapanış etkinliği gerçekleştirildi- TEKDER İstanbul İl Başkanı Gümüş: "TEKDER'in, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile yürüttüğü proje

İSTANBUL (AA) - Teknik Elemanlar Derneğinin (TEKDER), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile yürüttüğü Uluslararası Öğrenci Programının kapanış etkinliği Üsküdar Evlendirme Dairesi salonunda yapıldı.

Otuzu aşkın ülkeden 250 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen program, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Türkiye Bursları ile eğitim gören Senegalli Abdulvadud Marega'nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra, "İslam dünyasının yitik malı: Uzay Bilimleri" konulu etkinlik düzenlendi.

TEKDER İstanbul İl Başkanı Prof. Dr. Metin Gümüş, burada yaptığı konuşmada, derneğin Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile yürüttüğü proje kapsamında gerçekleştirdiği faaliyetlerin, gençlerin mesleki ve kişisel gelişimi açısından kazanım olduğunu söyledi.

Gümüş, ayrıca gençlerin mesleki gelişimleriyle birlikte ahlaki erdemlerini de geliştirmeleri gerektiğini dile getirdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncay Zorlu da bilimin herhangi bir milletin malı olmadığını ifade etti.

Suriyeli astronot Muhammed Faris ise ülkesinde iç savaş çıktıktan sonra sivil halka karşı savaşmayı reddederek Türkiye'ye sığındığını söyledi.

Uzay bilimleri konusunda sunum yapan Faris, gelişmiş ülkelerin uzayda savaşacak kadar ciddi çalışmaları olduğuna dikkati çekerek, Müslümanların da bu çalışmaları, savunma amaçlı yapmak durumunda olduğunun altını çizdi.

Uzay teknolojilerinde İslam dünyasının bayraktarlığını Türkiye'nin yapması gerektiğini vurgulayan Faris, bu potansiyelin Türkiye'de mevcut olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler