Uluslararası Mevlana Bisiklet Turunda 2. Etap Balykin'in oldu

Uluslararası Mevlana Bisiklet Turunda 2. Etap Balykin'in oldu

Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu'nun 140 kilometrelik 2. etabını, Torku Şeker Spor'dan Ivan Balykin birinci, Global Cycling'den David van Eerd ikinci, Torku Şeker Spor'dan Batuhan Özgür de üçüncü olarak tamamladı

Uluslararası Mevlana Bisiklet Turunda 2.gün, Konya-Çumra-Konya etabıyla tamamlandı.

Konya ValisiYakup Canbolat, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürüm Ömer Ersöz’ün katıldığı Uluslararası Mevlana Bisiklet Turunun 2 etabı Anıt Meydanından start aldı. 140,4 km’lik Konya-Çumra-Konya etabında 9 ülkeden 12 takım, toplamda 74 sporcu pedal çevirdi.

TORKU ŞEKER İPİ GÖĞÜSLEDİ

Yaklaşık 3 saat süren etap sonunda 1. Torku Şekerspor’dan Ivan Balykin, 2. Global Cycling Takımından David Van Eerd, 3.ise Torku Şekerspor ve Konya TOHM sporcusu Batuhan Özgür oldu. 

SARI MAYO BALYKİN’DE

2.etabın Genel Klasman Liderinin giydiği Sarı Mayoyu Torku Şekerspor’dan Ivan Balykin, En İyi Sprinterin giydiği Yeşil Mayoyu İran Milli Takımından Mohammad Ganjkhanlou, En İyi Yokuşcunun giydiği Kırmızı Mayoyu ise Torku Şekerspor’dan Onur Balkan kazandı. 

Uluslararası Mevlana Bisiklet Turunda 2.etabında dereceye giren sporcuların madalya ve ödüllerini Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ve Spor Şube Müdürü Ali Kanber verdi.

YARIN KONYA-BEYŞEHİR ETABI VAR

Uluslararası Mevlana Bisiklet Turunda 3.etap (Konya-Beyşehir) yarın  Anıt Meydanından saat 09.50’de start alacak. 193,5 km’lik yarış Beyşehir’de sona erecek. Tur, 21 Haziran Perşembe günü yapılacak olan 110,3 km’lik Konya-Kızılören etabıyla son bulacak.

TÜRK SPORCULARIMIZ KENDİLERİNİ KANITLAMIŞ DURUMDA

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, yarışmanın ardından yaptığı açıklamada, Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu'na 9 yabancı ekip ile 2 Türk takımının katıldığını söyledi.

Bisiklet şehri Konya'nın uluslararası bir yarışa ev sahipliği yapmasından dolayı gurur duyduklarını vurgulayan Küçükbakırcı, şunları kaydetti:

"Uzun bir süredir ara verilen Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu, geçtiğimiz yıl yapılan müracaatla uluslararası takvimdeki yerini almıştır. Dün startını verdiğimiz organizasyonumuzun bugün ikinci turu olan Konya-Çumra-Konya etabını tamamladık. Yarın ise Beyşehir-Seydişehir-Huğlu etabıyla devam edecek. Yarışmaya katılım son derece iyi. Katılan sporcular 1. kategoride sporcular. Bu arada Türk sporcularımız en önde mücadelelerini sürdürüyor. Yani artık Türk sporcularımız da kendilerini kanıtlamış durumda. Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu bundan sonra inşallah uluslararası organizasyonlar içerisinde hep yer alacak."

Küçükbakırcı, gelecek seneki organizasyona yaklaşık 25 ülkeden katılımcı beklediklerini belirterek, bunun için organizasyonu 2019'un Nisan ayına çekmeyi düşündüklerini kaydetti.

2.-etap-ivan-balykin’in--(1).jpg

2.-etap-ivan-balykin’in--(2).jpg

 

Etiketler :