Uluslararası Mersin Bisiklet Turu'na doğru

Uluslararası Mersin Bisiklet Turu'na doğru

Mersin Valisi Çakacak: "Yarışlara 11 ülkeden 100'ün üzerinde sporcu katılacak. 569 kilometrelik parkurda, 4 gün boyunca pedal çevrilecek"

MERSİN (AA) - Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 9-12 Nisan'da kentte ilk kez düzenlenecek uluslararası bisiklet turunda, 11 ülkeden 100'ün üzerinde sporcunun 569 kilometre parkurda pedal çevireceğini bildirdi.

Çakacak, etkinliğin tanıtı için bir restoranda düzenlenen toplantıda, Mersin'in, doğal güzelliklerinin yanında 2013'deki Akdeniz Oyunları kapsamında kente kazandırılan spor tesislerine de sahip olduğunu söyledi.

Bu tür yarışmaların tanıtım açısından önem taşıdığına dikkati çeken Çakacak, şöyle konuştu:

"Spor, sadece insanları yaklaştırmakla kalmıyor aynı zamanda ülkeleri de bir birine yaklaştırıyor. Özellikle olimpiyatları düşündüğümüzde, yapılan şehirlerin ismiyle anılır. Kentimizde ilk kez düzenlenecek yarışlara 11 ülkeden 100'ün üzerinde sporcu katılacak. Tur kapsamında toplam 569 kilometrelik parkurda, 4 gün boyunca pedal çevrilecek. Ülkelerinin olimpiyat hazırlık takımlarında yer alan sporcular, bu yarış sonucunda 2016'da Rio Olimpiyatları'na gidebilmek için aynı zamanda klasman mücadelesi de verecek. Onun için bu tur, son derece önemli."

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da düzenleyecekleri organizasyonla uluslararası anlamda Mersin'de önemli bir etkinliğe imza atacaklarını söyledi.

Bisiklet sporunun, diğer branşlardan farklı olduğunu ifade eden Kocamaz, "Bisiklet sporunu bir kültür ve yaşam biçimi haline getirmek amacıyla bu organizasyonla önemli bir misyon yüklendik. Mersin, coğrafi ve yeryüzü şekli bakımından bisiklet sporuna en uygun kentlerden biri. Bizler de bu sporun en iyi şekilde kentimizde yaygınlaşması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı İrfan Çelik de yarışmanın, Dünya Bisiklet Federasyonu'nun takviminde yer aldığını belirtti.

Yarışmaya Türkiye'den de Konya Torku Şekerspor, Brisaspor ve milli takım sporcularının katılacağını aktaran Çelik, olimpiyatlara gidebilmek için bu yarışmada mutlaka puan alınması gerektiğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :