Uluslararası İslam Bilgeleri Zirvesi

Uluslararası İslam Bilgeleri Zirvesi

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa: "Müslümanların kötü insanlar olmadığını dünyaya yaymamız lazım. İnsanların din olarak İslam'a kalpten inanmalarını sağlamalıyız"- "Bu dinin nasıl bir kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma dini olduğunu dünyaya gösterm

ŞANLIURFA (AA) - Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, "Müslümanların kötü insanlar olmadığını dünyaya yaymamız lazım. İnsanların din olarak İslam'a kalpten inanmalarını sağlamalıyız." dedi.

Mustafa, Şanlıurfa Valiliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle Şanlıurfa'da devam eden Uluslararası İslam Bilgeleri Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, organizasyona katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Kısa süre önce Türkiye'deki görevine başladığını ifade eden Mustafa, Filistin konusunda her zaman Türk halkının desteğini gördüklerini dile getirdi.

İslam'ın sevgi ve hoşgörü dini olduğunu vurgulayan Mustafa, son dönemde bazı art niyetli kişiler tarafından İslam'a terörist gözüyle bakılmasından rahatsızlık duyduklarını kaydetti.

İnsanlardaki yanlış algının düzeltilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini anlatan Mustafa, "İnsanlardaki bu olumsuz algıyı kaldırmamız lazım. 4-5 kişi İslam'ı kötü bir bakışla insanlara yaymaya çalışmış olabilir, İslam'da kan dökmenin olmadığını göstermemiz lazım. İslam'ın daha fazla insanlara yayılması lazım. Bütün herkesin Müslümanların kötü bir insan olmadığına inanması lazım, İslam'ın herkese sevgiyle ve saygıyla baktıklarını iyi anlatmalıyız. İslam'ın kan dökmekle gündeme gelmemesi lazım. Tam tersine insanların daha iyi bir gözle İslam'a bakması lazım." diye konuştu

- "İslam, farklı dillerden de yayılmalı"

İslam dünyasındaki bütün siyasilerin ve akademisyenlerin birlikte bu dinin yayılması için gayret etmesi gerektiğini vurgulayan Mustafa, İslam'ın insanlara daha güzel anlatılabilmesi için de farklı yol ve yöntemlerin kullanılması gerektiğini ifade etti.

Bütün Müslümanların kişisel çabalarıyla da İslam'ı anlatma gayretine girmesi gerektiğine işaret eden Mustafa, şöyle konuştu:

"İslam'ı insanlara yaymaya önce kendimizden başlayalım, Müslümanların kötü insanlar olmadığını dünyaya yaymamız lazım. İnsanların din olarak İslam'a kalpten inanmalarını sağlamalıyız. İyi bir dinin temsilcisi olduğumuzu insanlara yaymalıyız. Akademisyenlerden İslam'ın değişik dillerde anlatılmasını ve sadece konuştukları dilden değil bütün dillerden yaymalarını istiyoruz. Bu dinin nasıl bir kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma dini olduğunu dünyaya göstermemiz gerekiyor. İnsanların niçin birbirlerini sevmeleri gerektiğini, niye kan dökülmemesi gerektiğini insanlara iyi anlatmamız gerekiyor."



Uluslararası İslam Bilgeleri Zirvesi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :