Uluslararası İslam Bilgeleri Zirvesi

Uluslararası İslam Bilgeleri Zirvesi

Rusya Müslümanları Temsilcisi Reis Yangli Çev: - "İslamofobi sadece Rusya'da veya Avrupa'da olan bir sorun değil küresel bir sorun. Asıl mesele Müslümanların kendilerini güzel bir şekilde tanıtabilmeleri"

ŞANLIURFA (AA) - Rusya Müslümanları Temsilcisi Reis Yangli Çev, "İslamofobi sadece Rusya'da veya Avrupa'da olan bir sorun değil küresel bir sorun. Asıl mesele Müslümanların kendilerini güzel bir şekilde tanıtabilmeleri." dedi.

Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Harran Üniversitesi ve Diyanet İşleri Başkanlığının iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası İslam Bilgeleri Zirvesi'nin ikinci gününde konuşmacılar, İslamofobi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Rusya Müslümanları Temsilcisi Yangli Çev, Rusya coğrafyasında Tatarların Müslümanlığı ilk kabul eden halk olduğunu ve bugüne kadar yapılan baskılara rağmen dinlerinden vazgeçmediklerini söyledi.

Rusya'da yaşanan İslamofobinin sebebinin bizzat Rusya olmadığını, bunda Avrupa'da yayın yapan haber kanallarının da etkisinin bulunduğunu aktaran Yangli Çev, şöyle konuştu:

"Önemli konulardan bir tanesi başörtüsü. Ayrıca cami yapılıp yapılamaması da önemli konulardan. Müslümanların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde özgürlükler bakımından yasak yok. İnsanlar özgürce dinlerini yaşayabiliyorlar. Okullara başörtülü olarak gidebiliyorlar. Müslümanlar, azınlık olarak yaşadığı bölgelerde maalesef bu haklarından mahrum kalıyorlar. Zamanla bu sorunların çözüleceğini düşünüyorum. İslamofobi sadece Rusya'da veya Avrupa'da olan bir sorun değil küresel bir sorun. Asıl mesele Müslümanların kendilerini güzel bir şekilde tanıtabilmeleri. Çünkü gençlerimiz İslam'ın imajını bozuyorlar. Gayrimüslimler ister istemez Müslümanlar hakkında yanlış intibalar ediniyorlar. Bunu çözmek bizim elimizde."

İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurullah Ardıç da son dönemde birçok ülkede Müslümanlara karşı saldırılar gerçekleştiğine değindi.

Ardıç, bunun önüne geçilmesi için çaba harcanması gerektiğini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :