Uluslararası Güzellik ve Kozmetik Endüstrisi Fuarı

Uluslararası Güzellik ve Kozmetik Endüstrisi Fuarı

Note Kozmetik İhracat Müdürü Okan:- "Dünya kozmetik sektöründe Türk ürünlerinin kalitesi Avrupa ile fiyatları ise Çin ile yarıştığı için oldukça tutuluyor"

DÜSSELDORF (AA) - Almanya'nın Düsseldorf kentinde açılan "Uluslararası Güzellik ve Kozmetik Endüstrisi Fuarı"nda (Beauty Düsseldorf) sektördeki son yenilikler sergileniyor.

Fuara Türkiye'den katılan Note Kozmetik İhracat Müdürü İlker Okan, Türk kozmetik sektörünün özellikle son 5 yıl içinde çok büyük aşama kaydettiğini ve artık dünyanın her yerine ihracat yapar hale geldiğini söyledi.

İlker Okan, özellikle Ortadoğu ve Orta Avrupa'da Türk ürünlerinin çok fazla ilgi gördüğünü belirterek, "Dünya kozmetik sektöründe Türk ürünlerinin kalitesi Avrupa ile fiyatları ise Çin ile yarıştığı için oldukça tutuluyor. Tahmin ediyorum ki Türk kozmetik sektörü 10 yıl içinde çok hızlı büyüyerek oldukça önemli bir yol kat edecektir" dedi.

Frankfurt kenti yakınlarındaki Mörfelden-Walldorf'da üretim yapan Emmi-Nail firmasının sahibi Bülent Emekçi ise 2 bin 600 adet ürün üretip ve dünyada 60 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade etti. Emekçi ortalama 30 bin kişinin ziyaret ettiği fuarın, yeni ürünlerini tanıtmak için iyi bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Emekçi, güzellik ve sağlık alanında hizmet veren bu sektörün geleceğinin çok parlak olduğunu, Türk iş adamlarının bu alanda daha etkin faaliyet göstermesi dilediğini de sözlerine ekledi.

40 ülkeden bin 400 firmanın katıldığı fuar yarın sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :