Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Birol:

Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Birol:

"Petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan artışın çok uzun süre devam etmesini beklemek doğru olmaz"

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörü Dr. Fatih Birol, petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan artışın çok uzun süre devam etmesini beklemediğini söyledi.

Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından İstanbul’da düzenlenen 7. Uluslararası Enerji ve İklim Forumu’na katılan Birol, açılıştan sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarındaki yükseliş trendinin uzun sürmeyeceğini kaydetti.

Petrolde kullanılmayan rezervlere dikkati çeken Birol, "Petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan artışın çok uzun süre devam etmesini beklemek doğru olmaz. Önümüzdeki bir kaç ay fiyatlar bu seviyelerde devam edebilir. Son dönemde yaşanan artış, üretici ülkelerde yaşanan ciddi doğal olaylara bağlı olarak gelişti. Ancak stok fazlası devam ettiği sürece, fiyat artışı ilelebet sürmez. Kullanılmayan rezervler olduğu sürece, fiyat artışının sürmesini beklemeyelim." diye konuştu.

Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarını çok iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Birol, “Türkiye yenilenebilir enerji açısından son derece şanslı bir ülke. Bu alanda zaten güzel adımlar atılıyor. Bu adımların hızlandırılarak devamında yarar görüyorum.” değerlendirmesinde de bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler