Uluslararası Bisiklet Festivali

Uluslararası Bisiklet Festivali

Karabük'ün UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki tarihi ilçesi Safranbolu'da gerçekleştirilen Uluslararası Bisiklet Festivali kanyon gezileriyle son buldu

KARABÜK (AA) - Karabük'ün UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki tarihi ilçesi Safranbolu'da gerçekleştirilen Uluslararası Bisiklet Festivali kanyon gezileriyle sona erdi.

Karabük Bisiklet Derneğince düzenlenen ve iki gün önce başlayan festivale katılan yerli ve yabancı 120 bisikletçi, kamp kurdukları Yazı köyünden yola çıkarak, Düzce ve Sırçalı kanyonları ile Düzce, Sırçalı Konarı ve Yörük köylerini gezdi.

Denek Başkanı Kenan Aydoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkini düzenledikleri festivali geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Amaçlarının bölge turizmini canlandırmak olduğuna dikkati çeken Aydoğdu, dolu dolu üç gün geçirdiklerini ve misafirlerin mutlu ayrıldığını belirtti.

Birçok sporcunun bugün ayrılacağını ve kalan diğer misafirlerle yarın ilçenin tarihi bölgesini bir kez daha gezeceklerini kaydeden Aydoğdu, gelecek yıl katılımın daha çok olacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :