Uluslararası Astana 2016 Maratonu

Uluslararası Astana 2016 Maratonu

Maratona 23 ülkeden yüzlerce sporcu dahil yaklaşık 5 bin kişi katıldı

ASTANA (AA) - Kazakistan'da düzenlenen Uluslararası Astana 2016 Maratonu,23 ülkeden yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Maratona, Kazakistan’da faaliyet gösteren diplomatlar ve çok sayıda yerel vatandaşın yanı sıra İngiltere, Malezya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, ABD, Kırgızistan ve Fransa başta olmak üzere toplam 23 ülkeden sporcu katıldı.

Başkent Astana’nın ana caddelerinin trafiğe kapatılmasının ardından başlayan ve yaklaşık 2 saat süren maratonda katılımcılar 42, 21 ve 10 kilometreye koştu.

Maratonun 21 kilometrelik etabını koşan Başbakan Kerim Mesimov, koşuyu ilk tamamlayan katılımcıları tebrik etti.

Astana Valiliği Spor ve Kültür Departmanı Basın Sözcüsü Baglan İdrisov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maratona yaklaşık 5 bin kişinin katıldığını belirterek, maratonun 2009’dan bu yana her sene düzenlendiğini söyledi.

Maratona olan yabancı katılımın gittikçe arttığına işaret eden İdrisov, “Amacımız vatandaşlarımıza sağlıklı yaşam çağrısında bulunmak ve ülkeler arasındaki dostluk bağlarını pekiştirmek.” dedi.

İdrisov, Astana maratonuna dünya ülkelerin ilgisini artırarak, New York, Boston ve Şanghay maratonlarının seviyesine çıkartmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler