Uluslararası Adana Film Festivali'ne doğru

Uluslararası Adana Film Festivali'ne doğru

Festival kapsamında düzenlenecek Uluslararası Kısa Film Yarışması'na 110 ülkeden 3 bin 111 başvuru yapıldı

ADANA (AA) - Adana'da 22-30 Eylül'de düzenlenecek 25. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Uluslararası Kısa Film Yarışması'na 110 ülkeden 3 bin 111 başvuru yapıldı.

Festival komitesinden yapılan açıklamaya göre, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek festival kapsamındaki kısa film yarışmasına Hindistan, ABD, İran, İngiltere, Pakistan ve Meksika gibi birçok ülkeden başvuruda bulunuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, festival içeriğinin her geçen yıl zenginleştiğini ve daha fazla sinemacı ve sanatsevere ulaştığını belirtti.

Bu yıl 25'incisi yapılacak Uluslararası Adana Film Festivali kapsamındaki Uluslararası Kısa Film Yarışması'na ilginin artmasının Adana'nın tanıtımına önemli katkı sağladığını ve bir kültür ve sanat kenti olma özelliğini pekiştirdiğini ifade eden Sözlü, görev yaptıkları süre boyunca festivalin aksamadan, etkisi artan bir şekilde gerçekleştirilmesi için imkanları doğrultusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını kaydetti.

Festival Direktörü İsmail Dikilitaş da 110 ülkeden 3 bin 111 başvuru yapılan Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın Adana ile dünya arasında bir köprü oluşturduğunu vurgulayarak bu köprüden geçen sinemacıların ve sanatseverlerin sayısının her festivalde artmasının memnuniyetini yaşadıklarını belirtti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :