Ulusal Turna Balığı Tutma Yarışması

Ulusal Turna Balığı Tutma Yarışması

Sakarya'da düzenlenen yarışmaya farklı illerden 40 amatör balıkçı katıldı

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Sapanca ilçesinde farklı illerden 40 takım balıkçının katılımıyla Ulusal Turna Balığı Tutma Yarışması düzenlendi.

Sakarya Balık Tutkunları Derneği ve Sapanca Belediyesince Sapanca Gölü'nde düzenlenen etkinliğe amatör balıkçılar yoğun ilgi gösterdi. Botlarla göle açılan balıkçılar, kendilerine verilen zamanda en büyük balığı tutabilmek için yarıştı.

Sakarya Balık Tutkunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Baştürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin farklı illerinden gelen 40 takımın yarışmada mücadele ettiğini söyledi.

Yarışmanın dün başladığını ve ilk günde 35 balığın yakalandığını belirten Baştürk, "Yarışma çok heyecanlı gidiyor. Bu sinerjiyi biz yarışmacılardan alıyoruz. Büyük bir rekabet olduğunu hakemlerimizden ve yarışmacılardan anlıyoruz." dedi.

Vatandaşların yarışmayı takip edebilmesi için göl kenarında ekran kurulduğunu ifade eden Baştürk, en büyük balıkla en çok balık tutan 3 takıma ödül vereceklerini dile getirdi.

Yarışmada "en büyük balık tutma" kategorisinde Hüseyin Aldemir ile Veli Erdaloğlu 71 santimetre büyüklüğünde tuttukları turna balığıyla birinciliği elde etti.

"En çok balık tutma" kategorisinde ise Zafer Pulcu ile İbrahim Kıral ikilisi 7 balık tutarak birinci, Serkan Akalın-Erdinç Dokuman 6 balık ile ikinci, Nedim Bakan ile Mehmet Yücetürk ikilisi de 5 balık tutarak üçüncü oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :