Ulusal Bilişim Kurultayı 36. kez kapılarını açacak

Ulusal Bilişim Kurultayı 36. kez kapılarını açacak

Ülkenin dijital olgunluk seviyesinin yükseltilmesine ve dijital ekonomisinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla TBD tarafından düzenlenen 36. Ulusal Bilişim Kurultayı 6-7 Kasım'da yapılacak- Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe:- "Tek

ANKARA (AA) - AYŞE BÖCÜOĞLU BODUR - Türkiye Bilişim Derneğince (TBD) Türkiye'nin dijital olgunluk seviyesinin yükseltilmesine ve dijital ekonomisinin geliştirilmesine katkı sağlamak için düzenlenen "36. Ulusal Bilişim Kurultayı (BİLİŞİM 2019)" 6-7 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek.

TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, "Dijital Topluma Dönüşüm-Tüketimden Üretime Geçiş" sloganıyla yapılacak etkinliğe ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kurultayın, "Güvenli Djital Gelecek: Yapay Zeka" ana temasıyla yapılacağını ifade eden Aktepe, Türkiye'nin dijital topluma dönüşerek, tüketim toplumundan üretim toplumuna doğru geçiş yapması gerektiğini söyledi.

İlgili tüm tarafların, Türkiye'nin dijital olgunluk seviyesinin yükseltilmesine ve dijital ekonomisinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla organize edilen Kurultayda bir araya geleceğini dile getiren Aktepe, "Dijital dönüşümü özel sektör ve kamu kurumlarının tek başına yapmasını bekleyemeyiz. Kamu, üniversite, finans kuruluşları, sektör temsilcileri ve her biri sektöre öncülük eden sivil toplum kuruluşları dijital dönüşümün ana aktörleri olarak karar vericilere yol gösterici olmalıdır." dedi.

Aktepe, "Teknoloji üreten, Ar-Ge, yenilik ve girişimcilik temelli tüm sektörlerde dijital dönüşümü gerçekleştiren, küresel rekabette başarılı ve refah seviyesi yüksek bir Türkiye için bilişimcilere önemli sorumluluklar düşüyor." diye konuştu.

- Konu başlıkları

Aktepe, tüm kesimleri Kurultayda ortak akıl oluşturmaya davet ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Yurt içi ve yurt dışından konusunda uzman konuşmacıların davet edildiği BİLİŞİM 2019'da, kamu ve özel sektörün yönetici ve çalışanları, sanayici ve iş adamları, akademisyenler, girişimciler, öğrenciler ve teknolojiyi yoğun kullananlar katkı sağlayacak. Kurultayda '5G ve Ötesi Teknolojilerde Yerli ve Milli Teknolojilerin Kullanımı', '2023 Milli Teknoloji Hamlesi ve Stratejileri', 'Dijital Çağda Hukuk: Robotlar Hapis Yatar mı?', 'Yeni Meslekler ve Beşeri Sermaye', 'Dönüştürücü (Yıkıcı) Teknolojiler', 'Yapay Zeka ve Siber Güvenlik', ve 'Kişisel Verileri Koruma Kanunu ve Sektör Uygulamaları' panelleri düzenlenecek."

Kurultay'da TBD ile Bilişim Sanayicileri Derneğinin (TÜBİSAD) "Yaşam Boyu Hizmet Ödülleri"nin de verileceğini anlatan Aktepe, etkinlik kapsamında 111 akademik bildirinin yer aldığı oturumların yanı sıra TBD Genç Bilişimciler Kurultayı ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar Çalıştayı'nın da yapılacağını belirtti.

Aktepe, 26. TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması finallerinin de Kurultay kapsamında gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :